28 maart 2024 t’ Olde Staduus

Opmars Ruutvoorn gestuit

Geplaatst op: 23 november 2014

De opmars van Dames 1 van Ruutvoorn werd vrijdagavond gestuit door CSV. De dames uit Genemuiden verloren in Zwolle met 3-2. Ze konden niet het niveau behalen van de laatstgespeelde wedstrijd. (4-0 winst). Ruutvoorn was na een slechte competitiestart opgerukt naar een vijfde plaats, CSV bungelde juist onderaan de ranglijst.

In de eerste set leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Ruutvoorn speelde vrij solide en kon met steeds een paar punten voorsprong deze set beslissen met 25-19. In de tweede set leek echter alle basis weggeslagen en was het C.S.V wat met een enorm verschil aan punten deze set won. 25-13

In de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd. Er werd geknokt voor wat men waard was en dat leverde spannende really’s op. Ruutvoorn besefte zich dat het geen schoonheidsprijs werd deze avond, maar met hard werken wisten de dames zich vast te bijten in hun tegenstander. Deze gaf echter ook niet op en met een nipt verschil was jammer genoeg deze set ook voor de Zwolse dames 25-23.

In de vierde set kantelde het weer en leek Ruutvoorn weer aan zet. Er werd beter gebruik gemaakt van de zwakke plekken in de verdediging van C.S.V. En ook werd er beter omgegaan met de lange middenblokkering van Zwolle. Met 25-21 werd het 2-2 in sets en zo begon Ruutvoorn met hoop aan de vijfde set. Deze was echter in 8 minuten bekeken. Een sterke servesserie van C.S.V. zorgde voor een aantal ketsers in de pass en daardoor stond Ruutvoorn direct al met 5-0 achter. Er werd nog wel gepoogd, maar ergens leek het verzet gebroken. Met 15-7 waren het de meiden van C.S.V die zeer tevreden richting kantine keerden.

Ruutvoorn treurde niet al te lang, omdat het de afgelopen jaren al vaak met 4-0 aan de broek had gehad op vrijdagavond in deze hal. Ook bleken de dames met de 2 behaalde punten toch weer een plaatsje te zijn gestegen op de ranglijst. Na 7 gespeelde wedstrijden staat Ruutvoorn nu op de 4e plek. Komende zaterdag komt Reva uit Gorredijk op bezoek. 16:30 aanvang van de wedstrijd.