19 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub pakt slechts punt

Geplaatst op: 6 december 2014

Doelpunt Bremmer niet voldoende voor winst. Foto Helmich Lubberts

Winnen van de bovensten is mooi meegenomen, maar winnen van je naaste concurrenten daar heb je veel meer aan. Trainer Hans van Dijkhuizen zij het treffend de afgelopen week en sloeg daarmee de spijker op zijn kop. Genemuiden bevind zich op een plek waar het eigenlijk niet wil staan, het wil graag aansluiten bij de middenmoot en had in tegenstander Excelsior Maassluis de kans om dit te realiseren. Maar wat Sportclub al eerder dit seizoen overkwam gebeurde ook tegen Excelsior Maassluis, in de slotfase morste het punten. Dure punten, punten die in deze fase van de competitie zeer welkom zijn.

Het was een wedstrijd tussen twee ploegen die beiden niet wilden verliezen, voor de toeschouwer werd het dan ook een wedstrijd die weinig tot de verbeelding sprak. Er werden weinig kansen gecreëerd door zowel door Genemuiden als Maassluis, de 1-1 eindstand was dan misschien ook wel een terechte. Al moet gezegd worden dat Sportclub misschien wel het meeste recht had op de eind overwinning, maar door het stugge blok wat Excelsior Maassluis opwierp lukte het Genemuiden niet om de ban te breken en een goede uitslag neer te zetten. Het harde werken wat men liet zien, werd ook in deze wedstrijd weer niet beloond.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de boomlange spits Kevin Vink van Maasluis, maar door kordaat ingrijpen van Tissingh leverde dit niets op. Niet veel daarna had een acties tussen Ties, Korf, Lip en Riemens meer verdiend, maar doelman Kemal Fakili bracht redding. Na een pittige overtreding van Kevin Vink op Berry Halwerk (voet kneuzing), hij zou in de tweede helft niet terug keren kabbelde de wedstrijd rustig verder. Werd de vorige overtreding niet bestraft, de vrij onschuldige die volgde door Gieljan Tissingh leverde hem geel op en uitsluiting voor de eerstvolgende wedstrijd. Kevin Vink bleef gevaarlijk, uit de vrije trap die volgde na de overtreding zat hij kort bij de openingstreffer. Veel meer bood de eerste helft niet, ware het niet dat Marciano van Homoet van Excelsior Maassluis nog tegen een gele kaart aanliep.

Na rust bracht van Dijkhuizen Rainier Resokario voor de geblesseerde Berry Halfwerk. Sportclub zette in de beginfase van deze tweede helft de toon, na een pass van Phillip Ties soleerde Korf door de defensie van Maassluis maar vond ook nu doelman Fakili op zijn weg. Niet veel later kwam Genemuiden goed weg, een schot van Marciano van Homoet spatte op de doelpaal uiteen tot ieders opluchting. Dat Erik Rotman over een goeie vrije trap beschikt weet een ieder, de bal die hij dan ook op het hoofd van Tjeerd Korf deponeerde was dan ook subliem. Maar scoren blijft moeilijk voor Genemuiden in deze fase van de competitie, de ogenschijnlijke onhoudbare kopbal werd dan ook voortreffelijk gepareerd door doelman Fakili.

De wedstrijd leek uit te gaan als een nachtkaars, kansjes kwamen er wel maar ook niet meer dan dat. Excelsior Maassluis leek tevreden met het ene punt en Sportclub leek niet bij machte om de muur te slechten. Toch lukte dit, na een aanval over vele schijven was het Jacco Riemens die de bal bij de mee opkomende Jasper Bremmer deponeerde. Hij faalde niet en liet voor de eerste keer deze middag doelman Fakili kansloos. Met nog ruim een kwartier te gaan gloorde er hoop voor Sportclub, het over de streep trekken van de overwinning was echter nog geen gelopen zaak. En zoals al vaker dit seizoen, kwam de mokerslag in de slotfase van de wedstrijd hard aan. Kevin Vink fungeerde als Bliksemafleider, hij bracht Marruchem Zimerman in stelling uit een corner kopte hij raak. Van Dijkhuizen bracht in de laatste minuten die nog te gaan waren nog wel Herman van Dijk in stelling voor Jacco Riemens, maar deze ingreep bleek niet voldoende om het tij nog te doen keren. Het bleef bij een 1-1 gelijk spel en het leverde slechts één punt op voor de beide teams, een punt wat welkom was maar ook niet meer dan dat.