Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verhalenwedstrijd rond mooiste Genemuider woord

Geplaatst op: 27 december 2014

Deze winter organiseert de Gællemuniger Taelkrink een verhalenwedstrijd rond het mooiste Gællemuniger woord: Veralderierd. Iedereen die het plaatselijke dialect machtig is wordt uitgenodigd een verhaal in de streektaal te schrijven waarin ‘veralderierd’ een rol van enige betekenis speelt.

Veralderierd betekent: ontdaan, in de war, hoteldebotel, ondersteboven, uit je doen. ‘Veralderierd’ hoeft trouwens niet de titel van het verhaal te zijn, als het begrip maar nadrukkelijk in het verhaal aan de orde komt. Wel is het de bedoeling dat er een verhaal geschreven wordt: geen verhandeling of beschouwing dus, maar een verhaal waar iets in gebeurt. Het verhaal moet minimaal 200 woorden lang zijn en mag maximaal 2000 woorden tellen. Het mag waar gebeurd zijn maar ook volkomen verzonnen of alles wat daartussenin zit. Als het maar een mooi verhaal is! Spellingfouten zijn onbelangrijk.

Het verhaal dient (o.v.v. naam, adres, telefoonnummer en leeftijd) uiterlijk 31 januari 2015 gemaild te worden naar j.bakker-rietman@zonnet.nl. Als mailen niet mogelijk is, zo mogelijk geprint of getypt bezorgen op Stuivenbergstraat 5, 8281EJ Genemuiden.

De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de manifestatie ‘Veurleezn op Zolder’, op 13 maart 2015. Nadere informatie is te vinden op de website van de Stichting ‘Vrienden van Oud Genemuiden’, www.oudgenemuiden.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500