25 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub toont karakter in Spakenburg

Geplaatst op: 17 januari 2015

Spakenburg valt veel aan, Sportclub houdt stand

Sportclub Genemuiden speelde zaterdag met 0-0 gelijk in en tegen Spakenburg. De waarde van dat gelijkspel kon wel eens veel meer zijn dan een punt. De groen-witten lijken klaar voor de tweede helft van de competitie en toonden aan dat ze de perikelen binnen de club blijkbaar van zich af kunnen zetten.

Vanaf het begin was Spakenburg de bovenliggende partij. De blauwen kregen ook de hele wedstrijd kansen, maar doorgaans niet op basis van flitsend voetbal. De verdediging van Sportclub stond bovendien goed opgesteld, waarbij met name Resokario een geweldige wedstrijd speelde en foutloos was. Ook de andere verdedigers gaven echter weinig weg. En als Spakenburg toch doorbrak, bleek Albert Flier ook in geweldige vorm. Daardoor groeide al tijdens de eerste helft het besef dat een stuntje mogelijk was. Een open kans van Riemens na een goede actie van Korf was een eerste waarschuwing.

Na rust werd die gedachte steeds sterker. Spakenburg kreeg minder kansen en Genemuiden werd in de counter vaker gevaarlijk. Ties en Korf werkten echter als paarden, maar waren wat ongelukkig in hun acties of voerden die te ver door. Ook omdat ze soms wat te weinig steun kregen. Jammer daarbij was dat Lip al vroeg in het duel moest afhaken met een blessure.

Spakenburg bleef desondanks kansen krijgen en soms moest Genemuiden met kunst- en vliegwerk stand houden. Toch had Philip Ties tien minuten voor tijd de wedstrijd kunnen beslissen. Hij nam een lange bal prachtig uit de lucht, maar was daarna niet rustig genoeg om de trekker over te halen. In de hectische slotfase wisten beide ploegen niet te scoren en was Sportclub vastberaden om zich de kaas niet meer van het brood te laten eten. En zo haalde Genemuiden een zwaarbevochten punt. En daarvoor verdient de hele selectie een geweldig compliment.

Minder gunstig waren de uitslagen onderin, waarbij de staartploegen veel overwinningen boekten. Daardoor is het thuisduel tegen Ajax volgende week belangrijk. Winnen zou een geweldige opsteker zijn.