Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Badmintonners eindigen als vierde

Geplaatst op: 3 maart 2015

De heren van badmintonvereniging Genemuiden zijn de competitie als vierde geëindigd. In de afgelopen periode speelden ze hun laatste drie wedstrijden. Eerst was er een thuiswedstrijd tegen Baco Olst waarin drie keer een enkelspel werd gewonnen en 1 x verloren. Dit zelfde resultaat werd bij de dubbelspelen gehaald, wat dus een 6 – 2 overwinning betekende.
De volgende wedstrijd was uit naar Emmeloord. In de prachtig nieuwe sporthal kwamen de heren er niet aan te pas. Na nog wel met 1 – 0 voor te hebben gestaan volgden 7 nederlagen met als resultaat een 7 – 1 nederlaag tegen deze kampioenskandidaat. De laatste wedstrijd was uit bij Deventer. Ook dit team heeft nog aspiraties om kampioen te worden wat wel bleek uit hun inzet, maar nu kwamen de mannen van Genemuiden beter voor de dag. Na een 2 – 2 tussenstand na de enkel partijen volgden de dubbels, waarvan er jammer genoeg maar 1 werd gewonnen: 5 – 3 nederlaag dus. Voor de heren is de competitie nu afgelopen met een vierde plaats op de ranglijst. Komende week zal de kampioen pas bekend worden na een rechtstreekse ontmoeting tussen Emmeloord en Deventer.
Het mix team heeft meer moeite met punten halen. Zij speelden een uitwedstrijd in Vledder. In elke partij waren de onderling verschillen niet groot, maar op een mixdubbel na gingen alle partijen verloren dus werd er een 7 – 1 nederlaag geleden. Verder was er nog een uitwedstrijd tegen het hoog geplaatste Ruinen. Nadat de dubbels een 3 – 1 achterstand opleverden, werden in de enkelpartijen flink punten gepakt. Met een 4 – 4 eindstand werd de avond afgesloten (een gelijkspel dat voelt als een overwinning). Door deze wedstrijden blijft het mix team in de onderste regionen vertoeven, maar is handhaving in deze klasse nog steeds haalbaar
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500