Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jubileum voor bieb-medewerkers

Geplaatst op: 16 maart 2015

“Het vieren van een jubileum is belangrijk omdat we dan weer ervaren dat er medewerkers zijn die bereid zijn zich in te blijven zetten voor onze organisatie. Als je begint te werken, besef je niet hoelang de arbeidsovereenkomst zal zijn. De tijd verstrijkt voor je er zelf erg in hebt. Ook als directeur en vanuit het bestuur willen we bij een jubileum laten weten dat dit niet vanzelfsprekend is, maar dat deze inzet juist wel zeer gewaardeerd wordt!” liet Hans Hilbers, directeur van Bibliotheek Zwartewaterland weten bij het jubileumfeest van twee medewerkers in de Bibliotheek Zwartewaterland.

Voorafgaand aan het centraal werkoverleg werden twee bibliotheekmedewerkers in het zonnetje gezet. Janny Beertema en Simon van der Zee werken beide al weer 12,5 jaar bij Bibliotheek Zwartewaterland en dat betekende dat er aan hen beiden het zo, bij bibliotheekmedewerkers uit Overijssel, zo gewilde glaskunstwerk van kunstenares Edith Benedictus-Buning uitgereikt werd.

Janny Beertema is teamleider van de Bibliotheek Hasselt en Zwartsluis en staat erom bekend ‘altijd wel te willen’. Oftewel, wie vraagt of iets kan, dan probeert Janny Beertema wel of het mogelijk is. Janny Beertema komt eigenlijk uit de verzorging en heeft jaren bij Zorgcentrum De Schans gewerkt, maar kwam door rugproblemen in een reïntegratieproject terug. Er was geen mogelijkheid voor haar om terug te keren naar haar zo geliefde werk in De Schans, maar ze ontdekte dat er een vacature was bij de Bibliotheek Zwartsluis. Zo begon er een carrière bij de Bibliotheek Zwartewaterland. Na het volgen van een moduleopleiding bij het ROC, werd ze benaderd om teamleider te worden. En inmiddels werkt ze al weer 12,5 jaar bij de Bibliotheek Zwartewaterland. Ze heeft in elke vestiging van Zwartewaterland gewerkt, heeft gewerkt met zelfsturende teams tot en met een Bibliotheek met alleen een zelfservicebalie en dat maakt haar een zeer ervaren teamleider.

Simon van der Zee is, zoals er met een knipoog wordt gezegd in het bibliotheekteam, de enige haan in het kippenhok. Maar Simon zou Simon niet zijn als hij daar ook weer niet heel nuchter op zou reageren: “ik weet inmiddels niet beter!” Tussen al die vrouwelijke medewerkers is daar namelijk al 12,5 jaar Simon van der Zee. Hij wordt de speurder van de Bibliotheek genoemd. Als er reserveringslijsten zijn uitgedraaid en kan iemand de lijst niet compleet krijgen, wordt er nog een boek vermist, dan geldt er maar één devies: zet Simon van der Zee in. Als geen ander weet hij boeken op te sporen in de Bibliotheek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500