Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel goud voor DEK

Geplaatst op: 16 maart 2015

De Eerste Kolk zwom zaterdag de vijfde ronde van de 10-kamp thuis tegen Zcu ’78 (Urk), De Forel (Wolvega), Zignea  (Emmeloord) en Deltasteur (Kampen).

DEK kwam met 44 zwemmers aan de start en was daarmee goed voor 10 maal goud, 13 maal zilver  en 9 maal brons. Ruben Beens (Senioren 1 e.o.) tekent voor twee clubrecords: 50 meter vrij in 25.67 en 100 wissel in 1.06.02. Ook Jorgen Gerritsen (Junioren 3 e.o.) presteerde uitstekend met een clubrecord op de 100 wissel (1.08.95). Dit maakt dat Jorgen, na tevens twee clubrecords vorige week (200 vrij en 100 schoolslag) nu houder is van het grootste aantal clubrecords van dit seizoen (10 stuks).

Een bijzondere verjaardag was het voor Laurens van der Pligt: toegezongen door het hele zwembad en met twee medailles naar huis: goud en zilver! Lotte Bakker en Lindsey van Dam zetten een knappe prestatie neer door in de eerste wedstrijd waaraan zij deelnamen direct in de prijzen te zwemmen. Naast Ruben en Laurens zwommen ook Harryelle Eenkhoon, Jorgen Gerritsen, Julian Hoekman, Arie de Jager, Annemieke Kanis, Edwin Kanis, Mariette Leusink, Marianne Naberman, Thon Naberman, Brinn Schutten, Steijn Schutten en Nineke Siebert tweemaal in de prijzen.

De totale uitslag van de wedstrijd is na te lezen op www.dekgenemuiden.com Daar vindt u ook foto’s en filmpjes en uiteraard meer informatie over wedstrijdzwemmen. Op zaterdag 21 maart zwemt DEK vanaf 17.15 uur in De Bestevaer deel 4 van het miniorencircuit.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500