Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bakkersechtpaar ‘verschrikkelijk blij’ met nieuwe winkel

Geplaatst op: 3 juni 2015

Tekst en foto: Enrico Kolk

“We zijn verschrikkelijk blij met het resultaat“, zegt een stralende Annekie Hulst van Bakkerij Slager. Tijdens de verbouwing was er dan de nodige stress, het was het allemaal absoluut waard, volgens de onderneemster.

Dat ze nu aan uitbreiding toe zouden zijn, had het echtpaar niet verwacht bij de start in Genemuiden in 2008. “In de eerste maand hebben we ons vaak afgevraagd ‘waar zijn we aan begonnen?’.” Door een ander beleid in de bakkerij te voeren, is het hen toch gelukt hun klantenkring uit te breiden.

“We groeiden uit ons jasje aan de Langestraat”, vertelt Hulst. “Het was daar hartstikke krap.” In 2008 kregen ze de vraag van de Boni of ze naar dat pand wilden verhuizen. Die wilde toen naar de Klaas Fuitestraat, maar moest eerst een opvulling voor het pand aan het Havenplein vinden. Van de gemeente kregen de bakkers te horen dat zij in januari 2012 in het nieuwe pand konden starten. Het echtpaar had daar echter hun twijfels bij. En die bleken gegrond, het is nu ruim drieënhalf jaar later.

Desalniettemin zijn ze ‘erg blij’ met hun nieuwe pand. En hoewel dat stukken groter is dan hun ruimte aan de Langestraat, blijven ze hun brood bakken in Staphorst. “Om dat ook hier te doen is de ruimte te klein voor. Maar dan moet je ook nieuwe ovens en een rijskast hebben. Dat is niet op te brengen. En onze klanten zijn ook een bepaald product gewend. Dan kun je wel een goedkopere oven aanschaffen, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit.”

Dus blijft er één ding in ieder geval hetzelfde: het brood blijft uit Staphorst komen.  De Limburgse vlaaien gaan er wel vanaf. “Limburgia verdwijnt vanaf de bouwvak”, laat Harm Hulst, echtgenoot van Annekie, weten. Vanaf dan ligt er eigen gebak in de winkel, wat nu overigens ook al het geval is.

Net als het brood blijft ook het personeel uit Staphorst komen, af en toe. “Eerder was ik hier zes dagen in de week”, vertelt Annekie Hulst. “Toen bood iemand om een uur eerder te beginnen, zodat zij hier de winkel kon openen. Kijk, en dat bedoel ik met enthousiast personeel.”

Bakkerij Slager laat nu een pand in de Langestraat achter. Een opvulling daarvoor is echter al gevonden: dat wordt een hoedenwinkel.

Op de foto schudt Harm Hulst (r) de hand van Rien Heutink(m), de eigenaar van KK Heutink, die het pand verbouwde. Links de eigenaar van het pand, de heer Van der Wal. Die is voormalig directeur van Boni supermarkten.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500