Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Waterschappen mogen toch fuseren

Geplaatst op: 26 augustus 2015

De besturen van de waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland zijn verheugd dat de provincie Drenthe akkoord is gegaan met de fusie van beide waterschappen. In juli hebben de Staten van Overijssel al ingestemd met een fusie.

 

Marga Kool: “Wij zijn zeer tevreden met het positieve besluit van de provincie Drenthe. Deze fusie leidt tot minder kosten voor de burger, minder kwetsbaarheid en behoud van kwaliteit. Er ontstaat per 1 januari 2016 een nieuw waterschap in Zuidwest Drenthe en West-Overijssel, Waterschap Drents Overijsselse Delta, dat goed is toegerust voor de toekomst. Dat is goed nieuws voor de inwoners uit beide gebieden.”

Herman Dijk: ”Vanaf nu kunnen we voluit de samenvoeging voorbereiden en zorgen voor een waterschap dat klaar is voor de toekomst. Daarvoor moet nog veel gebeuren. We kunnen onder andere de begroting opstellen, de beleidsvelden in elkaar schuiven en starten met het plaatsen van personeel. Tevens kunnen we beginnen met de inbouwwerkzaamheden in het nieuwe kantoorpand.” Opgaven die de komende jaren op de waterschappen aankomen, onder andere door klimaatverandering (droogte en vernatting), op het terrein van de waterveiligheid, waterzuivering, waterbeheer en ICT/burgerparticipatie kunnen in een groter waterschap op een adequate manier worden aangepakt. Met deze opschaling is het nieuwe waterschap Drents Overijsselse Delta minder kwetsbaar dan als beide waterschappen zelfstandig zouden blijven. De kwaliteit van de taakuitvoering wordt beter en de belastingtarieven stijgen minder.

Daarom is een fusie de oplossing voor het waterbeheer in deze regio. Beide besturen hebben vanuit een groot verantwoordelijkheidsbesef en zorg voor de watertaken in het werkgebied in Zuidwest-Drenthe en West-Overijssel met een grote meerderheid ingestemd met deze fusie en zijn zeer verheugd dat deze nu met voortvarendheid kan worden opgepakt.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500