20 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub houdt stugge Friezen met moeite van zich af

Geplaatst op: 5 september 2015

Erik Rotman en Sportclub blijven met moeite op de been

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag met 1-0 van Drachtster Boys. Daarmee mochten de Genemuidenaren niet mopperen, want de Friezen drongen in de tweede helft aan en hadden recht op de gelijkmaker. Zonder dat ze overigens veel kansen kregen.

Het scorebord was op De Wetering zaterdag een stuk mooier dan het voetbal. Beide ploegen begonnen aarzelend aan het duel. De naar later bleek enige goal van Genemuiden viel dan ook uit het niets, hoewel het er wel een van het fraaie soort was. Jansen bediende Korf die voorgaf op Anne van der Kolk. De sportleraar kopte vervolgens snoeihard de 1-0 binnen.

Genemuiden hield daarna wel het overwicht, maar kon geen kansen meer creëeren. Drachtster Boys stelde daar voor rust ook al niets tegenover, maar kwam na rust veel beter uit de kleedkamer. Sportclub zakte steeds verder weg en Drachtster Boys zette aan. Tot veel kansen leidde dat offensief echter niet. Aan de andere kant had Sportclub geen enkele grip en iedere aanval strandde. Achterin heersten Maties (nu al publiekslieveling) en Van der Kooy wel. Veel kansen weggeven deed Sportclub niet.

In de slotfase raakten de gemoederen nog wat verhit. Waar de scheidsrechter tot dat moment werkelijk elk duel affloot, durfde hij het nu niet aan om twee rode kaarten uit te delen. Hij hield het bij geel en daar mocht aan Sportclub-kant invaller Siebren Visscher niet over klagen.

Te vrezen valt dat duels zoals deze dit seizoen vaker zijn te zien. De Friese opponent trok zich terug en liet Sportclub het spel maken, maar daarvan kwam weinig terecht.