19 april 2024 t’ Olde Staduus

Ruutvoorn wint van Reflex

Geplaatst op: 29 november 2015

De dames van Ruutvoorn wonnen zaterdagmiddag in een afwisselende wedstrijd met 3-2 van Reflex 2. Het team uit Kampen staat laag op de ranglijst, maar middenmotor Ruutvoorn had er alle moeite mee. De laatste set werd met 15-10 gepakt.

De derde vijfsetter dus op rij voor de volleybaldames uit Genemuiden. Dat betekent 9 punten bijschrijven in drie weken op de ranglijst. Ruutvoorn blijft daarmee zevende staan in de lijst, maar had mede door deze stand eigenlijk op meer gehoopt afgelopen zaterdag. De tegenstander Reflex was tot zaterdag namelijk de hekkensluiter van de derde divisie B.

De dames hadden afgelopen week hard getraind. Door videobeelden van Reflex kon er getraind worden op het spelbeeld van de tegenstander. Dit voorgenomen spel kwam echter maar weinig tot stand en met name aanvallend kwam Ruutvoorn maar moeilijk tot scoren. Zo kon Reflex  Ruutvoorn de gehele wedstrijd aardig op de huid zitten. Toen de vierde set begon waren het de dames uit Genemuiden die tegen een 2-1 achterstand aankeken.

Ruutvoorn gaf echter niet op en bleef proberen. Bij vlagen kwam het eigen spel er meer uit, vooral door met druk te serveren en aanvallend meer power erin te gooien. Met 25-19 en 15-10 werden de laatste twee sets gewonnen.

Aankomend weekend zijn er geen westrijdenen ruutvoorn sluit het jaar af in Zwolle. Daar spelen de dames op vrijdag 11 december tegen C.S.V.