19 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub 2 heeft wisselvallige maand achter de rug

Geplaatst op: 30 november 2015

Het tweede van Sportclub Genemuiden is dit seizoen een mooie combinatie van ervaring en jong talent. Maandelijks kijkt het elftal terug op de resultaten. November was een wisselvallige maand. De terugblik.

Dinsdag 3 November speelden we een oefenwedstrijd in Oldebroek tegen vv Owios 2 een team wat uitkomt in de 1e klasse oost, deze wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel met als doelpuntenmakers Arie, Michel en Gerald.

Zaterdag 7 November stond de streekderby op het programma tegen vv Staphorst 2. In een boeiend duel bleven wij weer steken op 1 schamel puntje. Genemuiden 2 kwam verdiend op voorsprong door Frank Kuurman na een fout van de doelverdediger van Staphorst kon hij de bal in een leeg doel binnen schuiven even later stond het ook 1-1 omdat Erwin zich verkeek op een indraaiende vrije trap. Gen 2 ging weer opzoek naar de voorsprong wat niet lang op zich liet wachten, Riekelt Nentjes mocht net voorbij de middenlijn een vrije trap nemen en deed dit met zo’n gevoel dat de verdediger van Staphorst hem zo verlengde dat de bal in het doel plofte dit was dan ook een lekker moment net voor rust. De 2e helft was nog niet begonnen of de stand was alweer gelijk. Een vrije trap van Staphorst werd dusdanig van richting veranderd dat deze Erwin verraste. Hierna volgde een spannende 2e helft met kansen over en weer maar de grootste was nog voor Genemuiden maar de keeper van Staphorst wist met een uiterste krachtinspanning een doelpunt te voorkomen al met al was het wel terecht dat deze wedstrijd gelijk eindigde.

Zaterdag 14 november stond de absolute kraker tegen koploper Acv 2 op het programma, Genemuiden 2 had in een gesprek aangegeven met de trainers dat ze overal druk wilden zetten en de tegenstanders op wilden jagen. Genemuiden trok dan ook fel van leer en bepaalde de wedstrijd, het enige wat niet lukte waren de doelpunten, Na een sporadische aanval van Acv belande de bal op de arm van de verdediger van Genemuiden wat een pingel opleverde en de 1-0 voor Acv op het scorebord kwam. Genemuiden ging door waarmee het mee begon en kreeg ook een pingel, Harm Roeten zette zich achter de bal en schoot de 1-1 binnen, Acv trapte af en voordat ze het wisten lag de bal alweer in het net, via goed doorzetten van Sijmen schoot Niek na 4 seconden de bal alweer achter de verbouwereerde keeper. We gingen rusten met 1-2 en hadden de koploper waar we ze wilden hebben maar helaas vergaten we onze taken in de 2e helft wat resulteerde in de 2-2. Hierna ontstond een gevecht van de bovenste plank en het was genieten voor de neutrale toeschouwer. Beide ploegen jaagden vol op de winst met kansjes over en weer. De grootste kans was voor Gerald na het ontlopen van de buitenspelval wist hij de keeper niet te verschalken, zo’n 5 minuten voor tijd besliste Acv 2 de wedstrijd 3-2 en bleef Genemuiden gedesillusioneerd achter. We mogen toch trots op ons zelf zijn, we hebben geknokt, gestreden en goed gevoetbald als team alleen stonden we aan het eind van de rit met lege handen.

Zaterdag 21 november mochten we aantreden in de beker tegen Acv 4 uit Assen, Nadat we onnodig gelijk hadden gespeeld 1-1 (doelpuntenmaker Gerald Eenkhoorn) was Robert Riezebos weer de held van Sc Genemuiden door 3 penalty’s te stoppen in de penaltyserie. Voor Genemuiden scoorden de Pingels Sijmen Jansen, Sander Lensen, Frank Kuurman en Ryan van Lente. Door deze overwinning overwinteren we in de beker en zitten we zo bij de laatste 16 zaterdag –en zondagploegen.

Zaterdag 28 November traden wij thuis aan tegen de hekkensluiter BCV 2 uit Burgum. Voor Rust scoorden de gebroeders Eenkhoorn (Gerald en Sijmon) de belangrijke doelpunten, In de gehele wedstrijd was Genemuiden 2 de bovenliggende partij maar vergat dit verder uit te drukken in doelpunten. De eindstand was met de rust al bepaald 2-0.

Genemuiden 2 heeft nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop en dit zal op sinterklaasdag zijn om 12:30 tegen Fc Meppel 2 op veld 5 te Sportpark de Wetering in Genemuiden. Komt u ons steunen? Tot zaterdag.