Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Koffiepunten voor de Voedselbank

Geplaatst op: 1 december 2015

Ook dit jaar gaat de Lionsclubs in Nederland, samen met een groot aantal Voedselbanken,  weer Douwe Egberts koffiepunten inzamelen voor het goede doel. Ook in Genemuiden. Deze punten worden bij Douwe Egberts verzilverd tegen pakken koffie voor de vele Voedselbanken in Nederland. De inzamelingsactie van vorig jaar leverde op deze manier maar liefst 120.000 pakken koffie op.

Ondanks het feit dat de economie weer  aantrekt leeft in Nederland nog ruim een miljoen mensen (waarvan ongeveer 35.000 kinderen) onder de armoedegrens. Helaas ook in onze gemeente. Deze mensen komen in aanmerking voor voedselpakketten van de Voedselbank in hun buurt.

“Maar koffie bederft niet en wordt dan ook maar zelden aangeboden door supermarkten en andere toeleveranciers. En als je van €40 in de week moet rondkomen is een pak koffie vaak veel te duur”, aldus Voorburger Jaap Stelling, coördinator van de landelijke actie.

Inzamelingsactie

Jan Timmerman, voorzitter van Voedselbank Zwartewaterland: “In heel Nederland liggen nog vele miljoenen koffiepunten in keukenlades en trommeltjes. Met meer dan 6.500 vrijwilligers van circa 125 Lionsclubs en Voedselbanken in Nederland zullen we deze DE-waardepunten inzamelen en bij Douwe Egberts verzilveren voor koffie”. Douwe Egberts ondersteunt deze landelijke actie weer van harte en heeft wederom aangegeven om de totale opbrengst te zullen verhogen.

Inzamelpunten

Er zijn inmiddels meer dan 1.000 inzamelpunten door het gehele land. Voor onze regio kunnen de waardepunten in de speciaal hiervoor bestemde dozen worden ingeleverd bij de Boni en bij de Albert Heijn in Genemuiden, bij de Boni en de Emté in Hasselt en bij de Coop en bij de familie Timmerman, Otterbeek 15 in Zwartsluis

Hoewel deze inzamelingsactie landelijk is opgezet en zeer breed wordt gedragen komen de in Zwartewaterland ingezamelde punten ten goede aan koffie voor  Voedselbank Zwartewaterland. De punten kunnen tot eind december worden ingeleverd.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500