18 april 2024 t’ Olde Staduus

Nipte nederlaag voor Ruutvoorn

Geplaatst op: 6 februari 2016

De dames van Ruutvoorn leken op een knappe overwinning op nummer twee van de ranglijst OSK af te steven. Ze pakten de eerste twee sets, maar moesten zich uiteindelijk toch met 2-3 gewonnen geven. Na de 2-0 voorsprong, won OSK de derde en vierde set eenvoudig. In de laatste set werd het uiteindelijk 13-15 voor de gasten.

De dames van OSK hebben een enorme bak met ervaring in huis en meerdere speelsters speelden in hun jongere jaren in de hogere regionen van het volleybal. Ditjaar kwamen er een paar speelsters uit Drachten bij en nu staan de dames op de tweede plek.

In een eerdere ontmoeting verloor Ruutvoorn kansloos met 4-0, wat dat betreft hadden de dames uit Genemuiden wat recht te zettten. De eerste set eenmaal begonnen leek dat ook al gauw waarheid te worden. Ruutvoorn speelde zelfverzekerd en zeer verzorgd. Alles leek te kloppen en OSK kwam er dan ook niet aan te pas. Met 25-19 werd de eerste set gewonnen.

In de tweede set was er ook zeker nog sprake van mooi volleybal, maar OSK kroop al wat dichterbij, toch werd ook deze set nog binnen gehaald met een mooie setstand 25-22.

In de derde set speelden er twee andere speelster dan de tweede set en met name aanvallend begon OSK toen de overhand te krijgen. Het blok aan Sneker zijde sloot goed en de buitenaanvalsters van Ruutvoorn hadden daar moeite mee. Dit alles deed het zelfvertrouwen van de eerste twee sets wankelen en zo kantelde de wedstrijd. Het werd 25-18 voor OSK in de derde set en in de vierde set voelde het op een gegeven moment zelfs wat moedeloos.

In de vijfde en beslissende set wist Ruutvoorn zich echter weer te herpakken en zo werd het nog spannend. Het ging gelijk op richting de 15 punten maar door een paar persoonlijke fouten wist OSK de zege in huis te houden.

Aanstaande zaterdag komt er bezoek uit Sneek naar d’Overtoom. Dit keer is het VC Sneek Dames 4, wat een 5e plek op de ranglijst inneemt. Ruutvoorn staat nu 8e. Om 17:00 start de thuiswedstrijd.