28 maart 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub bekert verder na winst op Hardegarijp

Geplaatst op: 6 februari 2016

Artien gaat een duel aan en wint.

Sportclub Genemuiden bekert verder na een overwinning op tweedeklasser Hardegarijp. De ploeg van Johan de Man kon echter nauwelijks overtuigen ondanks de 3-0 zege.

In de eerste helft was het kwaliteitsverschil slechts op enkele momenten zichtbaar. Genemuiden begon aardig aan het duel en kreeg snel een kans via Martijn Jansen. Zijn inzet kon de doelman nog verwerken, maar uit de corner kopte Jacco Riemens de 1-0 binnen.

Daarna legden beide teams een gezapige wedstrijd op de mat. Ze kregen beide kansen, maar pas in de laatste seconden van de eerste helft werd gescoord. Een verdediger van Hardegarijp maakte hands in de zestien en Martijn Jansen benutte de strafschop. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Jacco Riemens.

Na rust zakte het duel nog verder weg. Eenkhoorn kreeg nog een kansje, maar veel grote kansen waren er niet meer. Job van Dalfsen maakte vlak voor tijd aan alle eventueel nog aanwezige onzekerheid een einde door de 3-0 binnen te werken.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop met linksback Siebren Visscher. Klik op onderstaande link voor het interview.