Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Raisa Ploeg finalist in landelijke muziekwedstrijd

Geplaatst op: 9 februari 2016

Raisa Ploeg (12) is doorgedrongen tot de landelijke finale van De Muziekwedstrijd. Uit de ruim ingestuurde 600 filmpjes, koos de jury, bestaande uit zangeres Giovanca, drummer César Zuiderwijk, pianist Ralph van Raat, violiste Rosanne Philippens en muzikale duizendpoot Edwin Rutten tien finalisten. Deze jonge muzikantjes zullen op 14 februari a.s. live optreden tijdens de finale van De Muziekwedstrijd, het nieuwste project van het Prinses Christina Concours.

De finalisten zullen live optreden voor de jury en een klein publiek in de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours. Daarna is de prijsuitreiking op een groot podium in de Rivièrahal van Diergaarde Blijdorp, Rotterdam. Maurice Lede (bekend van o.a. het Jeugdjournaal) presenteert dit feestelijke evenement waarbij de volledige jury aanwezig is en live muziek wordt gemaakt door jonge muzikanten. Alle kinderen die een filmpje hebben ingestuurd voor De Muziekwedstrijd krijgen gratis toegangskaarten voor de dierentuin.

Andere bezoekers van Diergaarde Blijdorp op 14 februari kunnen de prijsuitreiking ook bijwonen. Edwin Rutten, voorzitter van de jury: “Wat gaat mij dit project ter harte en wat was ik blij verrast wat dit glanzende jonge volk te vertellen heeft en laat horen. Zij zijn het die de muzikale estafette-baton doorgeven, zij laten zien dat creativiteit van alle tijden is. In alle genres. Vooroordelen bestaan nog niet. Zij doen wat hoofd en hart ingeeft. En wat bestaat de jury uit een lekker gevarieerd clubje. En ik mag meedenkend/voorzitter zijn, ik voel me een Pyrrhula pyrrhula.”  Van 1 oktober t/m 31 december 2015 daagde De Muziekwedstrijd kinderen van 4 t/m 12 jaar uit om online een filmpje van hun eigen muziekoptreden in te sturen. Kinderen konden alleen of samen met hun muzikale vriendjes meedoen, met ieder instrument, op elk niveau en in iedere muziekstijl. Zo’n 800 kinderen deden mee. Alle inzendingen zijn te bekijken via de site en de gelijknamige app.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500