28 maart 2024 t’ Olde Staduus

Teleurstellende streekderby eindigt in 0-0

Geplaatst op: 24 september 2016

Sportclub Genemuiden speelde ook de derde uitwedstrijd van het seizoen gelijk. Na twee keer 1-1 tegen ACV en Urk bleef de ploeg van Jan van Raalte zaterdag steken op 0-0 tegen streekgenoot Staphorst. Het mooiste van de wedstrijd was het lekkere weer.

Wedstrijden tussen Staphorst en Genemuiden leveren altijd veel publiek en uitgenodigde sponsoren op, waarna de wedstrijd negen van de tien keer tegenvalt. Daar was de editie van zaterdag geen uitzondering op. Staphorst kwam met de bekende strijdwijze aan de start en Genemuiden had het daar, net zoals tegen Urk, moeilijk mee. Omdat Staphorst ook verre van imposant speelde, rolde er een bloedeloze eerste helft uit. Slechts een toevallig afstandschot van Staphorst dat bovenop de lat van Flier viel, was in feite het enige vermeldenswaardige wedstrijdfeit. Genemuiden stond goed, maar had moeite om voor de goal te komen. Menting en Kuurman hielden voorin weinig ballen vast en ook de creativiteit van de voor vier wedstrijden geschorste Kavak werd node gemist.

Na de rust kwam er iets meer leven in het duel. Flier moest ingrijpen op een goede kopbal van de sterk spelende Van der Meer en aan de andere kant probeerde Jacco Riemens het vanaf 25 meter. Beide ploegen vielen echter snel terug in onnauwkeurig en onrustig voetbal. Dat de trainers in redelijk korte tijd zes keer (moesten) wisselen kwam het spel ook al niet ten goede.

De laatste vijf minuten kwam er toch nog wat druk van Staphorst en moest Flier nog een keer handelend optreden. Veel stelde het slotoffensief echter niet voor, zodat de wedstrijd eindigde zoals die begon in 0-0. Doelman Albert Flier, terug na een paar weken blessureleed, kon daar na afloop wel mee leven. “De organisatie stond zeker de eerste helft goed, maar we hadden moeite om voor de goal te komen. Dat had ook met het spel van Staphorst te maken”, aldus de ervaren doelman.

Sportclub Genemuiden blijft ook na het gelijke spel in de top van de Hoofdklasse B meespelen. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het matig gestarte Sparta Nijkerk.