Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Meente heeft het mooiste plein van Genemuiden

Geplaatst op: 17 november 2016

“Het mooiste plein van Genemuiden…”, zegt voorzitter Klaas Bakker van Stichting Welzijn de Meente over het vernieuwde plein in De Meente. Dat heeft een prachtig nieuw uiterlijk gekregen. “Dat was ook hard nog. We schaamden ons er nog net niet voor. Nu straalt het weer dynamiek uit”, aldus Bakker, die het plein donderdagmiddag opende.

Het Meenteplein heeft een fris uiterlijk gekregen en nodigt uit tot elkaar ontmoeten. Bovendien is er volop levendigheid. “Dat hoort ook bij een plein. Kenmerken daarvan zijn handel en verkeer. De mensen van Akkerwinde verkopen hier hun spullen, we hebben de Wiba en het restaurant. Handel dus. En dit plein is nu een echte ontmoetingsplaats voor medewerkers, vrijwilligers en bewoners”, aldus Bakker.

En tijdens die ontmoetingen kan echte Genemuider koffie worden gedronken. De Meente heeft nu Calor Koffie van Genemuidenaar Hans Verhoek. Vandaar dat Bakker een eerste kopje Calor dronk om het plein officieel te openen. Daarna kon Gert Ruiter van Weblicity, onderdeel van In Balans in Hasselt, ook nog iets presenteren: er is nu namelijk een officiële app van De Meente. Daarin vinden belangstellenden nieuws, agendaberichten, kerkdiensten en andere wetenswaardigheid. De app is te downloaden in appstore of playstore via de zoekterm ‘weblicity’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500