Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2019
Agenda
Van Dijk Sociaal (tijdelijk)

BSA Rally met veel motorgeronk bij de Motorclub

Geplaatst op: 31 augustus 2017

BSA Rally. Tekst en foto's Joke Veldman

Dit jaar wordt in Nederland de 54e internationale BSA Rally 2017 gehouden van 26 augustus tot 2 september. Deelnemers hebben hun tenten opgeslagen  op camping de Vossenburcht in IJhorst. Uit alle werelddelen zijn deelnemers uit veertien landen samengekomen, zoals Zweden, Engeland, Australië, Amerika en Nieuw Zeeland. En de rijders kwamen donderdag ook naar Genemuiden.

Wie kent het lied niet ‘Tinus op de BSA’ bekend geworden door boeren rockgroep Normaal. Tot 1973 is deze Engelse motor gemaakt, een oude motor waar je echt wel je gereedschap voor moet meenemen. Maar dat maakt het voor de liefhebber juist zo leuk allemaal.

Deze week is er van alles georganiseerd vanuit IJhorst en vandaag was dat onder andere een bezoek met deze ronkende groep rallyrijders naar Genemuiden. Ze gingen op de koffie bij de MC aan de Hasselterdijk en dat was bijzonder gezellig daar vanmiddag. Veel talen, veel verschillende nummerplaten en natuurlijk veel verschillende motoren zorgden voor een echt spektakel. Er waren vanmiddag zo’n 120 personen. In totaal staan er 400 ingeschreven in IJhorst, maar de activiteiten zijn verspreid want om met zo’n grote groep motoren ergens heen te gaan is niet echt handig.

Volgend jaar wordt de 55e internationale BSA Rally gehouden in Australië !

Gepubliceerd door Joke Veldman