25 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub simpel langs SDC Putten

Geplaatst op: 7 oktober 2017

Uitblinker Anne van der Kolk rukt op. Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden had zaterdag geen kind aan SDC Putten: 5-1. Ruim voor rust was de wedstrijd al beslist toen Genemuiden op 3-0 kwam.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Putten. Degenaar liet de levensgrote mogelijkheid echter liggen. Hij schoot tegen doelman Beukenveld aan. Na een aarzelend eerste kwartier kwam Genemuiden plotseling volledig los. Na een fraaie aanval over de rechterkant kopte Kavak een voorzet van Van der Kolk binnen: 1-0. Even later waren de rollen omgedraaid: Kavak kwam over links naar binnen en schoot op de paal, waarna Van der Kolk nu simpel de 2-0 kon aantekenen.

Van der Kolk bekroonde even later zijn goede spel ook nog met de derde treffer. Een fraaie boogbal belandde in de Veluwse goal. Met die 3-0 tussenstand raakten de gemoederen even verhit, maar scheidsrechter Boringa besloot een ouderwetse gooi- en smijtpartij met slechts geel af te doen. Ex-prof Duits mag die op zijn conduitestraat bij schrijven.

Na rust probeerde SDC even terug te komen in de wedstrijd, maar tot gevaar leidde dat nauwelijks. Toen Pot aan de andere kant de 4-0 kon binnenschieten, was het duel definitief gespeeld. In de slotfase scoorde Putten nog een keer, waarna Kavak zijn tweede goal kon binnenschieten uit een strafschop. De ook zaterdag levensgevaarlijke spits bracht daarmee zijn doelpuntentotaal op zeven.