Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente spreekt bruidsparen aan op vuurwerk op vrijdagavond

Geplaatst op: 16 november 2017

De gemeente gaat tegen aanstaande bruidsparen zeggen dat het niet gewenst is om vuurwerk af te steken na hun bruiloft. Dat merkte ambtenaar Martin Grouve donderdagavond op in een informatieavond over de veiligheid in het gemeentehuis. ChristenUnie-raadslid Klaas van Olst vroeg zich af wat er aan deze ‘nieuwe traditie’ gedaan wordt.

Wijkagent Jochem Schreurs merkte op daar niet heel veel meldingen van te krijgen. “Als er vuurwerk wordt afgestoken, dan is het wel handig dat er een melding komt. Anders is het lastig om er wat mee te doen. Als er een melding komt, is het óf een dag later óf via Twitter.”

SGP-raadslid Maarten Slingerland stelde dat het vrijdagse vuurwerk na een paar minuten weer over is. “Dan draaien mensen zich om en ze denken de volgende morgen: ‘laat ik eens een melding doen’.” De wijkagent stelde dat de gemeenschap er last van heeft, maar dat het bewoners van diezelfde gemeenschap zijn die vuurwerk afsteken. “Als je ziet dat anderen vuurwerk afsteken, moet je ze zelf ook daarop aanspreken.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500