Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 augustus 2018
Agenda
Zwolsche Adviesgroep 500

Pieten paniek op De Vogelaar

Geplaatst op: 5 december 2017

Bange Piet. Tekst en foto's Joke Veldman

Het hele plein bij OBS De Vogelaar stond dinsdagmorgen vol met kinderen.. ook veel pietjes. Iedereen in afwachting van Sinterklaas en zijn Pieten.

Het duurde en duurde maar en Meester Schemkes kwam op het idee om maar eens te gaan zingen. Toen dat ook niet hielp gingen ze maar eens heel hard roepen..”Piet..Piet”.. nee nog niks, tot dat er helemaal boven op het dak over het randje heel voorzichtig en bang een piet over het randje keek.

Inmiddels was de hoofdpiet op al het kabaal afgekomen en zag tot zijn verbazing de andere piet op het dak met een bang gezicht. Wat was er nou gebeurd? De Piet op het dak had hoogtevrees en om hem daar van af te helpen had hij heel hard geoefend met eerst op een klein opstapje, toen op een stoeltje, toen op een klein trapje.. en zo steeds iets hoger. Ja hoor dacht Piet ik durf het nu wel.

Toen is hij in de nacht het dak op gegaan maar werd toch weer heel erg bang en zodoende zat hij daar om half negen nog toen alle kinderen gingen roepen.. helemaal bibberend van de kou en tranen in zijn ogen zo bang was hij.

Maar Meester Schemkes en hoofdpiet wisten een oplossing. Ze riepen Yanne van der Haar bij zich want de papa van Yanne had volgens hen met klussen de ladder meegenomen en juist die ladder was hoog genoeg om Piet van het dak te halen. Dus Yanne ging haar papa bellen. En die zei: “Ik breng meteen Sinterklaas ook mee naar school want die loopt hier naar de Pieten te zoeken.” Zo kwam even later de papa en Sinterklaas en de ladder het schoolplein op en met een beetje hulp van iedereen durfde Piet eindelijk naar beneden.. Dolblij ging hij een rondje over het plein en daarna snel naar binnen want hij was helemaal verkleumd van de kou.

Binnen werden de Sint en de Pieten verwelkomd in groep 1 door de juffen Erna en Jacqueline en werd er gezongen en spelletjesĀ  gedaan waar de pieten vrolijk aan mee deden. Daarna kwam er een hele grote tas met cadeautjes en kreeg ieder kind wat moois . Vervolgens moesten de Sint en de Pieten nog even in de zelfgemaakte ‘stoomboot’ en dat vonden ze wel heel erg mooi gemaakt door de kinderen.. daarna was het uurtje in groep 1 voorbij en gingen ze nog een rondje door de school.. 5 december 2017 was weer bijzonder leuk in elkaar gezet door De Vogelaar..

Gepubliceerd door Joke Veldman

One thought on “Pieten paniek op De Vogelaar

  1. Geerke schreef:

    Leuk verslag en mooie foto’s Joke.
    Geerke van der Haar

Comments are closed.