Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 december 2018
Agenda
Zwolsche Adviesgroep 500

Grote ‘renovatie’ in het plantsoen

Geplaatst op: 12 januari 2018

Kaal plantsoen.. tekst en foto's Joke Veldman

Gemeentewerken is deze week begonnen met het ‘renoveren’ van het complete plantsoen. Het was langzamerhand een grote wildernis aan het worden, waardoor het dichte struikgewas soms overlast opleverde.

Daarom is nu een begin gemaakt met het snoeien en kappen van veel bomen. Alles wordt indien dat lukt meteen in de versnipperaar gedaan . Dat wordt even ‘opgeslagen ‘ bij de parkeerplaats van de ijsbaan en is bestemd voor paden in Zwartsluis.

Vanaf het loop/fietspad tot aan de waterkant zagen de medewerkers het meeste oude spul weg, zodat er ruimte komt voor een grote kraan. Die gaat volgende week alle grote bomen aan het water waar een groen kruis opstaat verwijderen. Het hangt allemaal veel te veel over het water, na verloop van tijd zal het er weer mooi uitzien. Kaal is het voorlopig wel maar in het voorjaar lijkt het allemaal weer wat voller als alles groen is. Maar de nieuwe aanplant zal nog een tijdje nodig hebben .

 

 

Gepubliceerd door Joke Veldman