Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

JB Meijers bij Podium Lokaal

Geplaatst op: 4 april 2018

Op 15 April om 15:00 a.s staat JB Meijers ( de mannelijke helft van The Common Linnets, naast Ilse de Lange) in Podium Lokaal.

In 2009 bracht JB zijn eerste soloplaat Catching Ophelia uit. Dit album werd door Lust For Life uitgeroepen tot album van het jaar. In 2011 verscheen het album See You On The Ice van Carice van Houten, een album waar JB een groot aandeel in had. Op dit album werkte JB met mensen als Antony Hegarty (Antony + Johnsons), Josh Rouse, Jon Allen, Richard Hawley, Marc Ribot, Steve Shelley (Sonic Youth), Howe Gelb en Ken Stringfellow.

Vrij snel daarna ging JB werken met Ilse De Lange aan de musical De Tweeling in opdracht van Stage Entertainment. Deze samenwerking verliep zo voorspoedig dat Ilse JB vroeg om deel te nemen aan haar “sideproject” The Common Linnets.

Niemand kon bevroeden dat het nummer Calm After The Storm zo’n gigantisch succes zou worden.

De song werd tweede op het Eurovisie Songfestival van 2014 en was daarna nummer 1 in een 20-tal landen, top 10 in nog eens dertig en uiteindelijk in de charts in 60 landen. Deze samenwerking leverde tot nu toe 2 met platinum en goud bekroonde albums op.

Recentelijk heeft JB Meijers het MTV Unplugged album van Peter Maffay gecoproduceerd met wie hij ook zo nu en dan op tournee gaat. Voor 2018 staat een nieuw solo album op stapel.

JB Meijers kan zich buigen over platinum en gouden platen, 1 musical award, 2 Echo awards, Buma-Stemra awards, producer van het jaar door Interface magazine, Als enige Nederlander 3 Popprijzen (Eboman, De Dijk en The Common Linnets) en vele andere prijzen als muzikant.

 

Bestel snel kaarten op www.podiumlokaal.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500