Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2019
Agenda
Zwolsche Adviesgroep 500

Erehaag voor Bruidspaar Siegriet & Roel

Geplaatst op: 6 april 2018

Siegriet & Roel. Tekst en foto's Joke Veldman

Vrijdagmiddag rond 12 uur kwam er een lange stoet van 35 ruiters en paarden aan bij het Gemeentehuis en maakten een mooie erehaag voor Siegriet van Oosterhout en Roel Harke die in de koets zaten.

Hun liefde voor elkaar is groot maar de liefde voor de paarden ook. Siegriet is lid van ‘De Zwartewaterruiters in Genemuiden en Roel is lid van Rijvereniging Staphorst. Vandaar ook de prachtige lange stoet vandaag want van beide verenigingen waren de ruiters aanwezig om mee te rijden in de stoet.

En om daaraan mee toe doen gaat heel wat aan vooraf want de scholen moet vrijaf worden gevraagd voor de kleine ruiters ( de jongste was 6 jaar ) , de ouderen moeten ook vrij kunnen of willen nemen .

De bruid en iedereen moet naar de kapper en schoonheidsspecialiste , maar ook de paarden werden onder handen genomen. Met een dikke naald en draad werden knotjes , strikjes en vlechten gemaakt . Er werd gewassen en geborsteld tot er geen haar mee in de knoop zat. Een lieve witte pony werd nog even geschoren en hoeven werden er ‘gepoetst’ !  Ook de ruiters hadden hun haar mooi in stijl voor deze tocht.

De koets werd in gespannen en met bloemen versierd door Willemijn Beens en nadat iedereen zover was kon de stoet vertrekken iets over half twaalf. Eerst werd er langst de Meente gereden en dat werd zeer gewaardeerd door de bewoners. Vervolgens een korte rit door Genemuiden en toen naar de Beatrixstraat waar de bruid woonde.

Vandaar met de bruid en bruidegom nog weer een korte rit door Genemuiden om via de Sasdijk richting het Gemeentehuis te gaan. Daar aangekomen werd een grote erehaag gemaakt en terwijl het bruidspaar langst de hele lange rij ruiters en paarden liep kregen ze een ‘eregroet’  Een prachtig gezicht en het bruidspaar genoot zichtbaar van ‘hun’ paardenvrienden.

Daarna vertrokken de ruiters weer richting de manege en daar was zoals ze dat altijd doen voor iedereen die had mee gereden patat, frikandellen en kroketten. Een geweldige afsluiting is dat altijd als dank dat men zich heeft willen inzetten voor deze tocht voor het bruidspaar. Er gaat echt heel veel aan vooraf maar wordt altijd weer met veel plezier gedaan !

 

Gepubliceerd door Joke Veldman

2 thoughts on “Erehaag voor Bruidspaar Siegriet & Roel

 1. Last schreef:

  Heel erg mooi. Veel geluk samen.

 2. HvD schreef:

  Een prachtig gebeuren.
  Een dag om nooit te vergeten.
  Het bruidspaar wens ik dan ook het allerbeste toe.
  Echter wel jammer van alle stronk dat op de straten komt. Ik moest haast slalommend over de simondstraat.
  Kon deze poep niet worden opgeruimd door de mensen die aan deze prachtige stoet hebben meegewerkt?

Comments are closed.