Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Kesteren tevreden over Zwartsluis

Geplaatst op: 18 april 2018

“Mensen zijn belangrijker dan auto’s: je medewerkers bepalen het succes van een bedrijf meer dan je merk”, zegt Wimfried van Kesteren, die sinds januari 2017 eigenaar is van de Renault-garage op de Grote Kranerweerd. Hij bedoelt er maar mee te zeggen dat hij een mooi team vakmensen heeft, waarmee Renault van Kesteren een goed eerste jaar heeft gedraaid.

Zelf groeide hij zo ongeveer op met Renault. Al vanaf zijn 13e draaide hij mee bij een garage die het Franse merk verkocht en in 2002 nam hij de Renault-dealer in IJsselmuiden over. Het afgelopen jaar lijkt op die beginperiode, vertelt Van Kesteren. “Alles begint met de loop in je garage te krijgen en daarover ben ik tevreden: Zwartsluis weet onze garage goed te vinden en ook vanuit de regio krijgen we steeds meer aanloop.”

Die mensen komen voor de gewilde modellen van Renault. Waar steeds meer garages kiezen voor een breed aanbod aan merken, is Van Kesteren altijd ​Renault trouw gebleven. “In Nederland gaan jaarlijks bijna vijftigduizend nieuwe Renaults de weg op en daarmee behoort het merk tot de best scorende merken. Dat merken wij ook. En goede sales betekent ook drukte in de werkplaats. Wij blijven ons daarom specialiseren in Renault, al hebben we uiteraard ook andere merken binnen ons bedrijf. “

Renault heeft de afgelopen jaren veel nieuwe modellen gelanceerd en heeft daardoor het ‘ modernste aanbod van alle merken’, zegt Van Kesteren. “De modellen zijn ook heel goed ontvangen, waarbij met name de Clio en vooral de Captur er bovenuit springen. Dat laatste model spreekt veel mensen aan, van jong tot oud. De wagen is niet te groot en niet te klein, ruim, ​ functioneel en toch sportief. Het is in Nederland de best verkopende auto in het particuliere segment.”

Maar goede modellen alleen zijn geen voorwaarde voor een succesvol bedrijf. “Uiteindelijk komt het altijd op je mensen aan, die klanten goed helpen. In Zwartsluis hebben we een topteam. Mensen weten dat de deur hier altijd openstaat en dat we ze snel en goed helpen. Op die manier gaan we het bedrijf de komende periode verder uitbouwen.”

Kijk voor alle informatie op http://www.vankesterenrenault.nl/van-kesteren-zwartsluis/

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500