Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Albert Beens en Klaasje de Lange zestig jaar getrouwd

Geplaatst op: 19 april 2018

Foto Tineke Buitink (Breman.net)

Op 15 april 1958 trouwden Albert Beens en Klaasje de Lange in het gemeentehuis van Genemuiden. Burgemeester Bilder bezocht het echtpaar donderdag om hen te feliciteren met hun 60 jarig huwelijksjubileum.

Klaasje werd in het ziekenhuis in Zwolle geboren en groeide op in Genemuiden. Van jongs af aan hielp ze mee in de groentewinkel van haar ouders. Albert is een geboren en getogen Gaellemuniger. Eenmaal van school af ging hij in de fabriek werken en daarna als elektricien. In 1954, hij was toen 19 jaar oud,  moest hij opkomen voor militaire dienst.

De manier waarop Albert en Klaasje elkaar vonden is een bijzonder verhaal. Albert kreeg een geheimzinnige brief zonder afzender. Maar de inhoud van de anonieme brief was helder en gaf Albert de vrijmoedigheid om aan Klaasje verkering te vragen. Klaasje stemde toe. Het officiële ja-woord volgde op 15 april 1958. Vanaf hun huwelijk zetten ze zich samen in voor hun eigen groentebedrijf. Albert en Klaasje kregen een zoon en een dochter. Er zijn vijf kleinkinderen en een achterkleinkind.

Klaasje houdt van haken en breien. De interesse van Albert ligt bij de modelbouw van met name boten. Hij geniet van de natuur en vogels. Thuis aan de Roebol heeft hij een bescheiden volière.

Het echtpaar viert hun diamanten huwelijksjubileum in familiekring. Dat burgemeester Bilder hen na 60 jaar komt feliciteren draagt wat hen betreft zeker bij aan de feestvreugde!

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500