19 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub Genemuiden nadert koploper Eemdijk

Geplaatst op: 21 april 2018

Sportclub Genemuiden heeft zaterdagmiddag op eigen veld uitgehaald tegen Zuidvogels. De ploeg uit Huizen werd met een forse nederlaag teruggestuurd naar huis. Minstens zo belangrijk als de grote overwinning is de nederlaag van koploper Eemdijk. Dat verloor op eigen veld van Berkum. Genemuiden is daardoor weer helemaal terug in de titelrace.

Genemuiden was voor rust al duidelijk sterker dan Zuidvogels, maar kon het verschil in kwaliteit nog niet echt in doelpunten uitdrukken. Alleen Roelof de Jong wist te scoren. Na een aantal corners op rij kopte de verdediger uit Friesland al na tien minuten raak uit een volgende hoekschop. Daarna waren er volop kansen voor Genemuiden, maar tot verzilveren kwam het niet meer.

Dat was na de thee beduidend anders. Na een kleine tien minuten verdubbelde Kavak op aangeven van Frank Kuurman de score en niet veel later schoot Jacco Riemens de wedstrijd definitief in het slot. Via nog twee keer Omar Kavak liep Genemuiden uit naar 5-0. In de slotfase maakte de spits zelfs nog zijn vierde treffer van de dag.

De competitie ligt nu voor Sportclub twee weken stil. Op 12 mei gaan de groen-witten op bezoek bij CSV Apeldoorn. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Genemuiden twee punten achterstand op Eemdijk.