Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Acrogymnasten EGSV plaatsen zich voor NK

Geplaatst op: 22 april 2018

Afgelopen zaterdag werd in Oss de halve finale gehouden voor het C niveau acrogym. Het junioren trio bestaande uit Pien Feenstra, Ashley Jager en Noëlle ten Hoeve trainen al jaren erg hard samen met maar één doel, de landelijke finale op C niveau te Ahoy Rotterdam.

Is Oss moesten zij in een sterk deelnemersveld laten zien wat ze waard zijn, slechts drie van de 9 teams zouden doorstromen naar de landelijke finale. Ze begonnen de wedstrijd met hun tempo oefening. Een oefening welke staat uit als een huis. Zowel qua dans als in de hoogte van de salto’s is dit een hoogstaande oefening en dat werd ook zo gewaardeerd door de jury. Met maar liefst een score van 24,02 stonden de meiden na één oefening tweede met 1 punt voorsprong op de nummer drie en 1,2 punt voorsprong op de nummer 4. Een voorsprong welke ze niet meer weg wilden en mochten geven. De balans is een oefening waar wel meer risico in zit. Ze waren dan ook vol gefocust op hun oefening en vroegen zich na afloop af of hun score van 22,76 voldoende zou zijn. Dit bleek het geval! Zowel de nummer 4 als de nummer 3 haalden het team van EGSV niet meer in en dat betekende een super mooie zilveren plak maar bovenal een plek in de landelijke finale in Ahoy! Iets wat voor de vereniging uit Genemuiden als uniek ervaren mag worden. Voor Ashley wordt dit zelfs een feest van herkenning, zij stond vijf jaar geleden ook al in Ahoy, destijds als bovenpartner van Esther Hoekman en Léonie de Wilde. Toen eindigde ze helaas niet op het podium.. Laten we kijken of ze er dit jaar een schepje bovenop kan doen!

Tegelijkertijd werd in Zwolle de Spring in the Air wedstrijd georganiseerd. Dit is een wedstrijd voor recreatieteams en selectieteams welke zich niet geplaatst hebben voor de halve landelijke finale. Namens EGSV deden er maar liefst 15 teams mee vanuit de hele vereniging. 13 van deze 15 teams gingen naar huis met een prachtige medaille, hieronder in het kort een uitslagenlijst van de teams van EGSV.

 

1e plaats:

Nina Naberman en Maaike Roetman (D senioren, 22,42)

Loïs Gregoire en Loïs Lassche (E jeugd 24,02)

Sterre van de Vreugde, Lynn Vermeer en Mirthe Eenkhoorn (E jeugd 22,84)

Leonie Oudenaarden, Bente van der Steeg en Rhodé van Dijk (E instap 24,75)

Nina Visscher en Marith Bonthuis (recreatie duo 21,65)

 

2e plaats:

Laureen Schurink, Maaike Kleine en Rosalie Vinke (D senioren 22,28)

Pascalle Veenhof, Zenna Eenkhoorn en Jasmijn Jansen ( D junioren 23,75)

Emma Beens, Alana Cornoiu en Nelise Leusink (E senioren 21,80)

Ruby van Sas en Marith Borneman (recreatie duo 21,40)

 

3e plaats:

Gerrieke Brouwer en Annedieke Postma (E jeugd 21,94)

Maud van Dijk, Laureen de Wilde en Diede Beens (E jeugd 21,67)

Marissa Hoekman, Willemijn Voorhorst en Daisy Aarten (E instap 18,70)

Jill Meijberg en Emma Kleine (recreatie duo (21,20)

4e plaats:

Sarah Landsman, Famke Timmerman en Marlot Doornwaard (E junioren 21,95)

5e plaats:

Roos Doldersum en Inèz van Ittersum (E junioren 22,03)

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500