Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA blijft kritisch op dossier Industriehaven

Geplaatst op: 26 april 2018

De PvdA blijft kritisch in het dossier Industriehaven. De gemeente reserveert vanaf nu jaarlijks 25.000 euro voor het onderhoud van de haven. Een belangrijk deel daarvan is bestemd voor herstraatwerk. Dat is nu al nodig omdat het zware transport de kwaliteit daarvan aantast.

Volgens de meeste partijen is dat in feite een goed teken, omdat de haven daarmee zijn functie bewijst. De PvdA vindt het echter vreemd dat de gemeente geen gebruikmaakte van een garantietermijn. “De haven wordt afgeschreven in 25 jaar en dat betekent dat we nu 625.000 euro kwijt zijn aan dit onderhoud”, rekende Klaas Eenkhoorn voor. Een fors bedrag vindt hij.

Volgens wethouder Visserman heeft de gemeente bewust geen gebruikgemaakt van een garantietermijn. “Garantie zou uiteindelijk duurder zijn dan zelf het onderhoud voor je rekening nemen”, aldus de wethouder, die de meeste partijen wat dat betreft aan zijn zijde vond. Visserman erkende dat hij eerder ten onrechte heeft gemeld dat werkzaamheden wel onder garantie zouden vallen. “Dat ging om werkzaamheden die nog tot de oplevering behoorden. Het was niet juist dat ik toen over garantie sprak.”

Tamme Spoelstra van de ChristenUnie wees de PvdA er nog op dat het onderhoud nu nodig is vanwege het vele gebruik van de haven. “Terwijl de PvdA jaren terug het nut van de haven in twijfel trok.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500