Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 januari 2019
Agenda
Zwolsche Adviesgroep 500

Organist uit Seoel naar Hasselt

Geplaatst op: 30 april 2018

Op donderdagavond 3 mei geeft Vincent de Vries (Seoel)  een Oranjeconcert op het Rudolph Knolorgel van de Grote Kerk in Hasselt. Het concert is gratis toegankelijk. Na afloop van het orgelconcert zal er wel een onkostencollecte gehouden worden.

Vincent begint het Oranjeconcert met de Orgelhymne “Wilt heden u treden voor God den Heer’” van Jan Zwart. Daarna zal de Zuid-Koreaanse organist onder andere werken spelen van: Krebs, Halsey en Guilmant. Het Oranjeconcert wordt afgesloten met de Hollandse Rapsodie van Feike Asma.

Tijdens dit orgelconcert zal Vincent de Vries twee nieuwe cd’s presenteren. Deze twee cd’s zijn op dinsdag 6 februari opgenomen in de St. Joriskerk van Amersfoort. Daar bespeelt de organist het Naber-hoofdorgel. Op de eerste cd zijn o.a. werken van Andriessen, Bach, Guilmant en Halsey opgenomen. De tweede cd staat vol met koraalbewerkingen van Feike Asma en Jan Zwart. De eerste exemplaren zullen tijdens dit Oranjeconcert overhandigd worden aan de organist Vincent en zijn vader Joop de Vries. Na afloop van het orgelconcert zijn de cd’s te koop.

De verrichtingen van de organist en registranten zijn via een scherm te volgen. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Meer informatie zie: www.orgelconcertenvincentdevries.nl

Gepubliceerd door Enrico Kolk