Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kapiteins Fikse nemen afscheid van Genemuiden

Geplaatst op: 23 mei 2018

De kapiteins Aalt en Tertia Fikse van het Leger des Heils nemen afscheid van Genemuiden. Dit gebeurt tijdens de geloofsontmoeting van komende zondag in d’ Overtoom. De Fikses worden overgeplaatst naar Zuid-Limburg. Hun werk wordt overgenomen door luitenant Eric Kamperman uit Lelystad.

Aalt en Tertia Fikse gaan wonen in Heerlen en krijgen naast een kerkelijke gemeente, een regionale functie. Fikse: “Als je een korps met bijbehorende buitenposten en projecten loslaat, dan kijk je onbewust toch terug op de periode die wordt afgesloten. We doen dat met dankbaarheid. Dankbaar omdat wij in de ruim 10 jaar in Kampen en omgeving veel zegeningen mochten meemaken en ook veel mochten leren. Dat laatste nemen we zeker mee naar onze nieuwe werkplek”.

Vanuit Kampen hebben de Fikses aan de wieg gestaan van allerlei nieuwe initiatieven: op Urk en in Emmeloord een geloofsgemeenschap en inloophuis Bij Bosshardt, in IJsselmuiden het inloophuis Koffie Puur, in Genemuiden het inloophuis ’t Kruispunt en in Wezep ontmoetingscentrum ‘De Klinker’. Voordat zij in Kampen en omgeving gingen werken, verbleven de Fikses 15 jaar in Suriname. Daar werkten zijn ook al voor het Leger des Heils.

Afscheidsbijeenkomst

Zondag 27 mei om 17.00 uur wordt de wekelijkse geloofsontmoeting gehouden, waar de Fikses voor zullen gaan. Wim Rouw uit Wezep zal muzikaal begeleiden. Het thema is; Is dit jouw tijd? Iedereen is welkom.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500