Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boerendiek dagbesteding gaat van start

Geplaatst op: 25 mei 2018

Vanaf 4 juni gaat Boerendiek Dagbesteding, voor mensen met een  verstandelijke beperking, op De Deel van het Boerendiekhuus, van start. De activiteiten van de deelnemers zullen in eerste instantie bestaan uit werkzaamheden voor het B&B van het Boerendiekhuus en het maken van appeltaart en dergelijke voor het  Koffie- en Theehuis, waar zij ook zullen leren bedienen.

Vanaf 11 juni gaat namelijk het terras open op de dagen dat er dagbesteding plaatsvindt. Wandelaars en fietsers kunnen, als ze over de prachtige  dijk langs het Zwarte Water van Hasselt naar Genemuiden (of andersom) lopen of fietsen, even op adem komen op het terras met weids uitzicht en daar genieten van een bakkie met lekkers dat door Boerendiek  Dagbesteding verkocht wordt. Bij minder mooi weer kan er ook binnen op De Deel iets genuttigd worden. In eerste instantie is het terras open op maandag en dinsdag, maar er zijn plannen voor uitbreiding naar de
woensdag.

De leiding van de dagbesteding is in handen van Jenny IJmker; zij heeft een groot hart voor de doelgroep en jarenlange ervaring met werken met mensen met een verstandelijke beperking in Het Blokhuis te Genemuiden.  Zij heeft met liefde deze kleinschalige dagbesteding opgezet, voor hooguit zes deelnemers. Haar eerste medewerker is haar zus Janne,  afkomstig uit het onderwijs.

Er is nog plaats voor meer Deelnemers, mensen met een verstandelijke beperking, die in een mooie werkomgeving
willen gaan genieten van onder andere samen schoonmaken, beddengoed, uitwassen, strijken en bakken.

Voor info zie: www.boerendiekhuus.nl onder kopje Boerendiek Dagbesteding

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500