Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Historisch Centrum duikt in muziekverleden Genemuiden

Geplaatst op: 4 juni 2018

Op zaterdag 8 september is het weer de jaarlijkse  Open Monumentendag. Het is een dag waarbij elke plaats zijn monumenten laat zien, monumenten die waardevol zijn en door de samenleving gekoesterd worden. “Nu telt Genemuiden weinig monumenten. Maar toch heeft onze plaats monumenten van gemeenschapszin, die van even grote waarde, zo niet van grotere waarde zijn dan tastbare en zichtbare objecten. Aan die monumenten van gemeenschapszin en cultuur wil de werkgroep Open Monumentendag en het HCG graag op deze dag aandacht schenken”, laat de organisatie in Genemuiden weten.

Het thema dit jaar van Open Monumentendag is: Europa en muziek. “Nu laten we Europa voor dat het is , maar met muziek is hier ter plaatse nogal wat te doen! In Genemuiden zijn sinds lange tijd allerlei zangverenigingen en koren geweest. Sommigen zijn opgeheven, oa de muziekvereniging Ons genoegen.  Het is de bedoeling dat een en ander voor het voetlicht gebracht wordt in de expositieruimte van het HCG. Daarvoor heeft het HCG de verenigingen en clubs ook nodig.”

Daarom wordt voor elke geïnteresseerde vereniging een wand en/of tafel ter beschikking gesteld, waarop de geschiedenis en cultuur gepresenteerd kan worden. Ook kan er geput worden uit de gegevens uit het archief.  Deze presentaties blijven enkele weken staan, zodat iedere geïnteresseerde hiervan kennis kan nemen.

Belangstelling om te presenteren? Op 4, 5 en 6 juni om 20.00 uur zullen er mensen in het HCG aanwezig zijn om een en ander door te spreken. Uiteraard verplicht het tot niets, maar ze zouden graag willen dat ze een mooie expositie vanuit de breedte van onze samenleving zouden kunnen opzetten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500