Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2019
Agenda
Van Dijk Sociaal (tijdelijk)

NK-zilver voor trio EGSV

Geplaatst op: 11 juni 2018

Het EGSV-trio Kolk, Thiele en Van Dijk pakte zaterdag zilver op het Nederlands Kampioenschap Acrogym in Oss. voor het E- en D-niveau. EGSV stond met maar liefst 4 teams aan de start van deze landelijke finale.

De ochtend startte voor het E senioren duo bestaande uit Lauren Landsman en Maran Eenkhoorn. Tijdens de halve finale wisten deze meiden een bronzen medaille in de wacht te slepen en dus wisten ze dat een podiumplek lastig, maar haalbaar zou zijn. Na afloop van de oefening waren was het duo gematigd tevreden. Enkele kleine foutjes werden gemaakt en dat is iets wat niet mag gebeuren op een NK. Uiteindelijk gaf de score het team toch weer moed. Met een score van 23.67 stonde ze voorlopig eerste! Op dat moment moesten nog zes teams hun oefening laten zien en dus werd het billen knijpen. Helaas moesten zij toch nog vier teams voor laten gaan en moesten Lauren en Maran genoegen nemen met een prachtige vijfde plek!

Het D junioren trio bestaande uit Jayla Rook, Britt Visscher en Ronja Kubbenga hadden voorafgaand aan deze finale enkele kleine aanpassingen gedaan aan hun oefening. Ze wisten dat dit risico’s met zich mee zou brengen, maar ze gingen ervoor, alles of niets! Helaas bleek na afloop dat de wijzigingen het team niet heeft gebracht wat ze hadden gehoopt. Met een score van 22,52 zijn zij 9e geworden en kunnen zij terug kijken op een erg mooi seizoen.

Het D senioren duo bestaande uit Roos van Dalfsen en Lana van der Haar was met een plaatsing voor deze halve finale al erg blij maar uiteraard wilden ze graag bewijzen dat ze bij de besten van Nederland horen. Helaas maakten zij tijdens de oefening een paar kostbare fouten wat uiteindelijk resulteerde in een score van 22,65. In een sterk deelnemersveld mag dit team erg trots zijn op een 11e plek.

Tot slot was het D senioren trio van EGSV aan de beurt. Dit trio bestaande uit Nina Kolk, Inge Thiele en Jenice van Dijk laat het hele seizoen al mooie dingen zien. Zo werden zij achtereenvolgend tweede, derde, vierde en vierde. Met die twee vervelende vierde plekken wilden ze afrekenen. De afgelopen weken hebben ze dan ook hard gewerkt om hun oefening zo perfect mogelijk te krijgen maar een wedstrijd blijft een moment opname. De spanning voorafgaand was dan ook hoog. Tijdens de oefening gingen de meiden steeds meer stralen, ze genoten en zij niet alleen, ook de jury genoot van hun oefening. Dat bleek ook wel toen hun score kwam, 23.52! Een voorlopige eerste plaats. Helaas ging daar toch nog één team overheen en mochten de meiden een zilveren medaille in ontvangst nemen. Een onwijs goede prestatie in deze zeer sterke categorie.

Het seizoen voor de E- en D-niveau teams zit er nu op. Over twee weken mag EGSV nog naar het Ahoy te Rotterdam voor de landelijke finale C-niveau. En zij sluit op 30 juni het seizoen volledig af met de jaarlijkse clubkampioenschappen.

Gepubliceerd door Erik Driessen