Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2019
Agenda
Van Dijk Sociaal (tijdelijk)

Fietsen en varen naar de ‘Zuiderzee’

Geplaatst op: 12 juni 2018

Hoe zagen Genemuiden en omgeving er uit in de tijd van de Zuiderzee? Deelnemers aan een speciale fietstocht, met de mogelijkheid tot een vaartocht met de watertaxi GM57, maken dit op zaterdag 30 juni mee.

Met de komst van de Noordoostpolder veranderde ook Genemuiden. De oude zee werd nieuw land en dat had natuurlijk veel invloed op onze omgeving. Een speciale ‘belevingsroute’ laat de veranderingen zien. Deelnemers luisteren naar verhalen, proeven van hapjes en doen mee aan rondleidingen over normaal gesloten erven.

Deze fietsroute staat garant voor afwisselende vergezichten en een veelzijdige geschiedenis op waterstaatkundig gebied. Zo laat de route zien op welke ingenieuze manier de kribben aangelegd zijn om het Zwolsche Diep bevaarbaar te houden. Aan het begin in Genemuiden ziet u de bakenopstand die in verbinding stond met de lichtwachterswoning op Kraggenburg. Vervolgens fietst u langs de oude Zuiderzeekust met mooie vergezichten over het huidige Zwarte Meer’, prijs de organisatie de tocht aan.

Starten kan in Kraggenburg, Genemuiden en Vollenhove. Eventueel valt een deel van de route af te leggen met de vissersboot GM57 uit Genemuiden. Die vaart deze dagen als watertaxi. Deelnemen aan de tocht kost slechts 5 euro per person inclusief de vaartocht en een consumptiebon. Wie mee wil varen moet zich aanmelden via

info@xtrakragt.nl

De fietstocht is dertig kilometer. Wie niet over het water gaat, moet vijftien kilometer verder fietsen. Opstappen voor de tocht kan in Genemuiden bij het Historisch Centrum.

Gepubliceerd door Erik Driessen