Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2019
Agenda
Van Dijk Sociaal (tijdelijk)

‘Geen gevaar voor uittocht bedrijven’

Geplaatst op: 12 juni 2018

Bedrijven in Genemuiden staan te springen om uitbreidingen en nieuwbouw, maar volgens burgemeester Bilder dreigt er geen uittocht van bedrijven als de grond daarvoor niet snel beschikbaar komt. “Ik ervaar niet dat bedrijven daarmee dreigen”, zegt Bilder. Volgens hem is er wel een ‘behoorlijke’ lijst van bedrijven die plannen hebben.

Bilder zegt dat in een reactie op een brief van de gezamenlijke ondernemersvereniging in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis. Die kaarten daarin de vraag naar ruimte ook aan. Zwartewaterland heeft jaren terug met de gemeenten rondom Zwolle afspraken gemaakt over uitgifte van bedrijfsgrond. Voor Zwartewaterland werd toen 33 hectare afgesproken. “Dat leek me toen voldoende, maar ondertussen denk ik dat het niet genoeg is”, zegt Bilder.

Mocht het industrieterrein worden uitgebreid, dan gebeurt dat vermoedelijk in oostelijke richting naar de Hasselterdijk toe. Besluiten daarover moeten nog worden genomen. Het onderwerp staat volgende week donderdag op de raadsagenda.

Gepubliceerd door Erik Driessen