Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente pakt verkeersknelpunten, foutparkeerders en groen aan

Geplaatst op: 12 juni 2018

De gemeente gaat een extra Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) aanstellen die zich gaat richten op de aanpak van foutparkeren, dumpen van afval en andere zaken waaraan Zwartewaterlanders zich ergeren. Ook komt er 130.000 euro extra voor het onderhoud van openbaar groen en wil het nieuwe college verkeersknelpunten aanpakken. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

Dat maakte wethouder Slingerland dinsdagmiddag bekend in het stadshuis. Daar presenteerde het nieuwe college veel positieve financiële cijfers. Zo houdt de gemeente 2,2 miljoen euro over aan het 2017, vooral omdat de leges meer opbrachten en door de vrijval van de reserve Agnieten College. Daarnaast laat de Zomernota een positie resultaat zien van meer dan vijf miljoen, vooral door de verkoop van grond overigens.

Omdat de gemeente ruimer in haar jasje komt te zitten is er ruimte voor stokpaardjes van de nieuwe coalitiepartijen. “Alle partijen herkennen punten uit hun verkiezingsprogramma”, zegt Slingerland. Die meldde ook nog dat er vanaf 2020 250.000 euro beschikbaar is voor leefbaarheidsplannen, als een vervolg op de huidige centrumplannen. Aanpak van leegstand in met name Hasselt maakt daarvan onderdeel uit.

Bij de uitgifte van nieuwe gronden hebben bedrijven uit Genemuiden voorrang. Dat geldt in Hasselt voor Hasselter bedrijven, en in Zwartsluis voor Sluziger ondernemingen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500