Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jacco Riemens stopt vanwege lichamelijke klachten

Geplaatst op: 14 juni 2018

Foto Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden moet het komend seizoen zonder Jacco Riemens stellen. De aanvallende middenvelder stopt vanwege lichamelijke klachten. Hij heeft hij al jarenlang last van zijn heupen. Riemens spreekt van een ‘zware, maar wel doordachte beslissing’. “Ik ben nog maar 27 jaar en had graag nog een tijdje willen doorgaan….”

“Ongeveer vijf jaar geleden zijn mijn heupen in het ziekenhuis in Rotterdam onderzocht en werd bekend dat er schade in beide heupen zat. Ik heb simpelweg te veel klachten rondom het voetballen. Als ik vooral mijn linker heup blijf overbelasten, heeft dat teveel vervelende gevolgen voor de toekomst. Ik kan bovendien steeds moeilijker trainingen volbrengen en klaar zijn voor wedstrijden.”

De Sportclub man pur sang doorliep alle jeugdteams van SC Genemuiden, behaalde bij de jeugd vele successen en zijn uitstekende voetbalkwaliteiten waren van dien aard dat de overstap naar de 1e selectie een logisch gevolg was. Riemens debuteerde op 30 augustus 2008 in de KNVB bekerwedstrijd tegen FC Meppel en scoorde zijn 1e doelpunt op 10 maart 2009 in de wedstrijd tegen het Zwolse Be Quick ’28. In de volgende tien seizoenen scoorde hij in 301 wedstrijden in totaal zeventig keer.

De carrière van Jacco kende ups en downs, vele successen zoals kampioenschappen, bekerfinales en promoties werden behaald en uitbundig gevierd. Vele trainers, teamgenoten en supporters genoten van zijn voetbalacties die hij op de groene grasmat uit de hoge hoed toverde. Ook kende Jacco tegenslagen, degradatie en blessureleed, maar met zijn positieve instelling wist hij ook deze teleurstellingen altijd weer te overwinnen.

Sportclub bedankt Jacco Riemens voor zijn ‘tomeloze inzet binnen en buiten de lijnen’.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500