Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 februari 2019
Agenda
Leap studio

Koffie inloophuis ’t Kruispunt bestaat twee jaar

Geplaatst op: 19 juni 2018

Wilma & Linda Tekst en foto's Joke Veldman

Aan de Kruisstraat 11 zit 6 juli al weer 2 jaar het koffie inloophuis ’t Kruispunt onderdeel van Het Leger des Heils. Het wordt gerund door een aantal interkerkelijke enthousiaste vrijwilligers. Deze morgen zijn Wilma van As en Linda Bruintjes aanwezig aan de gezellige koffietafel. Ook schuiven andere ‘koffiedrinkers’ terloops gezellig aan.

In deze twee jaar is de bekendheid inmiddels gegroeid, maar men denkt dat de drempel soms toch nog te hoog is. De vrijwilligers benadrukken dat het een leuke en gezellige ontmoetingsplek is, en dat met een bakje koffie iedereen zich op zijn gemak kan voelen.  Gewoon een praatje voor de gezelligheid of even je hart uitstorten als je daar behoefte aan hebt. Een lach en een traan dat kan en mag want je kunt daar gewoon lekker jezelf zijn.

Er is ook een leuke collectie kleding inmiddels voor dames, heren en kinderen en dat alles voor een klein prijsje. En vindt u het alleen eten soms ook zo vervelend ? Iedere donderdag kunt u gewoon binnen lopen vanaf 17.30 uur dan zijn de vrijwilligers druk aan het koken en om 18.00 kunt u aanschuiven voor de warme maaltijd. Dus schroom niet want u zult zien hoeveel leuker dat is dan alleen thuis te eten.

Bij het Leger des Heils op Urk met de mooie naam “Bij Bosshardt” is het inmiddels al zo druk dat ze de warme maaltijd iedere dag al doen voor veel mensen. Ook in Kampen en IJsselmuiden is de animo groot hiervoor. Verder is er iedere eerste woensdag van de maand een leuke avond waar iedere keer andere activiteiten worden gehouden zoals b.v. handletteren, schilderen of een filmavond over bijzondere onderwerpen.

Binnenkort start men ook in het Kruispunt met een naai/reparatie atelier  waar u al uw verstelwerk kunt brengen hierover hoort u binnenkort meer ook via een mooie flyer die eerdaags  huis aan huis komt met veel informatie.

Een kleinschalige bibliotheek zal er eerdaags ook zijn hier kunt u boeken brengen waar u vanaf wilt, of gewoon zelf een mooi boek meenemen en ook dat is kosteloos.

En natuurlijk de wekelijkse Dienst van het Leger des Heils in ‘d Overtoom op zondagmiddag 17.00 uur . Hier mag je komen zoals je bent, zoals Jezus het bedoeld heeft ….

Koffie inloophuis geopend:  dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 13.00.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Joke Veldman