Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Politiek neemt noodkreet bedrijfsleven ‘zeer serieus’

Geplaatst op: 22 juni 2018

“Een noodkreet van het bedrijfsleven die we zeer serieus moeten nemen…”, noemt Martijn Riezebosch van het CDA de brief van de drie ondernemersverenigingen waarin ze de ruimteproblematiek aankaarten. Riezebosch verwoordde de mening van de hele raad, al wezen verschillende partijen er ook op dat uitbreiding onvermijdelijk betekent dat de ruimte voor agrariërs en de natuur minder wordt.

“Een ongelooflijke moeilijke afweging”, zegt Harrie Rietman van de PvdA bijvoorbeeld. “We moeten het bedrijfsleven de helpende hand bieden, maar tegelijkertijd niet het landschap vervuilen”, vindt ook VVD’er John Smits. Die is blij dat de ondernemingsverenigingen uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis samen de brief hebben opgesteld.

Volgens burgemeester Bilder is het college al bezig met een plan voor de uitbreidingsbehoefte. In Hasselt zijn er op Industrieterrein Zwartewater nog mogelijkheden, in Zwartsluis gaat op de Kranerweerd de schop de grond in en voor Genemuiden is ooit al een deel tussen het huidige industrieterrein en de Hasselterdijk aangewezen. Later dit jaar komt het college vermoedelijk met een plan naar de gemeenteraad.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500