Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Surfstrandje Belterwijde verbeterd

Geplaatst op: 28 juni 2018

Al sinds mensenheugenis trekken regionale zonaanbidders op zomerse dagen naar het strandje bij de Kleine Belterwijde. Dat is na een opknapbeurt weer extra aantrekkelijk. Beheerder Natuurmonumenten heeft onder meer het zandstrandje vergroot, de beschoeiing aangepakt en een nieuwe sanitaire unit geplaatst.

Natuurmonumenten nam enkele jaren geleden het beheer van het strandje over van provincie Overijssel. Sindsdien heeft de organisatie enkele verbeteringen doorgevoerd. “Vorig jaar hebben we al een zandstrandje aangelegd. Dat hebben we nu nog iets vergroot en verbeterd zodat zandafslag tot een minimum beperkt is”, vertelt Gidion Kok van Natuurmonumenten.

Hij kijkt uit over de kleine baai waar op woensdagmiddag een aantal gezinnen zijn neergestreken. Ook op het grasveld liggen veel mensen die genieten van de zon en het uitzicht over de Belterwijde. Een enkeling waagt zich in het nog frisse water. “We hebben de beschoeiing opgeknapt, zodat mensen – veelal de surfers – makkelijker en veiliger in en uit het water kunnen komen. Ook zijn er deels nieuwe graszoden gelegd”, vertelt Kok.

Een belangrijke verbetering is verder de nieuwe sanitaire unit, die voorzien is van toiletten en een wastafel. Bovendien heeft de waterskivereniging opslagruimte in het gebouwtje. “Het is een huurunit die hier staat van 1 april tot 1 oktober. Vanaf de ochtend tot het einde van de middag kunnen strandbezoekers er gebruik van maken en één keer per dag wordt de unit schoongemaakt.”

Met de huidige warme periode trekt het strandje traditiegetrouw veel volk. Vooral in het weekeinde komen mensen uit de hele regio naar de plek tussen Zwartsluis en de Blauwe Hand. In de zomermaanden controleert de provincie de waterkwaliteit. En die is prima geschikt voor zwemmers.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500