Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 februari 2019
Agenda
Leap studio

Jan Zwart herdenking in Bovenkerk

Geplaatst op: 2 juli 2018

Foto Erik Eenkhoorn

Op woensdag 25 juli gaat de woensdagavond-orgelserie van de Bovenkerk weer van start. Christian Mussche uit Staphorst¬† en Peter Eilander, organist van de Eben-Ha√ęzerkerk te Apeldoorn trappen dan af met een Jan Zwart-herdenkingsconcert.

Jan Zwart was van grote betekenis voor de orgelcultuur. Christian Mussche heeft drie keer het Feike Asma Concours gewonnen. Hij zal de avond openen met drie stukken van Jan Zwart. Hij zal het Wilhelmus, Psalm 84 en Psalm 146 ten gehore brengen. Daarna zal Peter Eilander het orgelconcert vervolgen. Hij speelt werken van Zwart, Mendelssohn-Bartholdy, Guilmant en Vierne. Peter zal het orgelconcert afsluiten met Psalm 72 van Jan Zwart!

De overige woensdagavondconcerten zijn op 1 augustus (Pieter Heykoop uit Yerseke), 8 augustus (Harm Hoeve uit Rouveen), 15 augustus (Vincent de Vries uit Seoel), 22 augustus (Gerwin van der Plaats uit Kampen) en 29 augustus (Marco den Toom uit Nijkerkerveen). Toegang bedraagt 10 euro, De orgelconcerten beginnen om 20.00 uur. Deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open. Het laatste orgelconcert begint om 21.30 uur! Voor meer informatie zie: www.marcodentoom.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen