Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 februari 2019
Agenda
Leap studio

Leerlingen van Ploeg geven eindconcert

Geplaatst op: 9 juli 2018

De muziekleerlingen van Cor en Katja Ploeg gaven afgelopen zaterdag een eindconcert. Een variatie aan muziekstijlen kwam voorbij. Van ingetogen romances tot sprankelende en groots neergezette orgelpreludium. Een groot gedeelte van de piano-, orgel- en vioolleerlingen maakten hun opwachting in de Hervormde Kerk te IJhorst om hun kunnen te presenteren aan familie en de buitenwereld. “En dat is gelukt!”, schrijven de musici. Een bijna geheel gevulde kerk was getuige van een prachtige uitvoering van de Moonlightsonate van Beethoven en de mysterieuze Clair de Lune van Debussy.

“De orgelliefhebbers konden hun hart ophalen met het groots opgezette Thema met variaties van de Nederlandse componist Hendrik Andriessen. Hoezo het orgel ouderwets!? Integendeel. Afgelopen zaterdag lieten jonge organisten horen dat het orgel hip is, vrolijk, groots, schitterend! Jonge violisten lieten in hun ensemblespel horen dat de viool een koninklijk instrument is. Wat te denken van de sierlijke zwaan in “le Cygne” van Saint Saens. Wat een genot.” Kortom, een muzikaal feest dat de leerlingen niet graag hadden willen missen, en de leraren van www.muzieklesgenemuiden.nl ook niet.

Gepubliceerd door Enrico Kolk