Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 februari 2019
Agenda
Leap studio

Planten water geven met giertank

Geplaatst op: 10 juli 2018

Even gieten. Tekst en foto's Joke Veldman

Dinsdagmorgen even wat regen, maar natuurlijk lang niet genoeg voor alle bloemen en planten en groenten. Een giertank deed een paar rondjes over de rotonde bij Naberman dus kon je als je daar reed bijna gratis ‘autowassen’.

De prachtige bloembakken die overal in Genemuiden hangen worden ook al steeds voorzien van water door Kwekerij Souman .  Op het ‘bouwland’ zijn alle tuinders iedere avond weer druk met water geven. De regentonnen raken behoorlijk leeg maar gelukkig kunnen ze nog uit aangrenzende sloot water halen.

Hierdoor staat ondanks de droogte alles er eigenlijk toch goed bij en groeit prima. Ook de kalebassen hebben schik van dit weer zien er al prachtig uit maar moeten toch nog tot ongeveer september blijven zitten dus zullen behoorlijk groot worden . Maar ook de aardappelen, groenten en fruit alles doet het prima dus ‘blijven gieten’ zeggen ze daar. En dat gaf weer een mooie ‘water foto’.

Gepubliceerd door Joke Veldman