Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jubilerende Toneelgroep gaat voor dolkomische klucht

Geplaatst op: 23 juli 2018

De Genemuider Toneelgroep bestaat dit jaar dertig jaar. Dat wordt gevierd met een dolkomische klucht in d’Overtoom, op 3, 9 en 10 november. “Vele bekende Gaellemunigers hebben er in die dertig jaar mede voor gezorgd dat de toneelgroep een blijvertje is”, zegt secretaris Stef Verhoek. Maar liefst vijf spelers beleven dit jaar hun speelpremière.

Ageeth van Enk, Jacob Last, Jacco Smit, Almira van Tiel en Hilja Zomer zullen na de zomer voor het eerst op de planken van de toneelgroep staan. Egbert Beens, Geranda van den Berg, Marjolein Burgmeijer, Gerrit Brouwer en Wilma Visscher completeren het gezelschap dat ‘De geweldige dokter Paul’ gaat uitvoeren. Dat is geschreven door Henk Roede. Dinie Visscher neemt de regie op zich.

Het avondvullende programma is ook bijna de dertigste uitvoering die de Toneelgroep gaat uitvoeren. Slechts twee keer, in 2011 en 2014 werd er niet gespeeld. Alle overige jaren werd er een nieuw toneelstuk ingestudeerd, Bokkesprongen (1989), Hoe jonger hoe gekker (2005), Opa in de kreukels (2016) en vorig jaar maakte de Toneelgroep er een Dolle beestenboel van.

Nu is het de beurt aan de geweldige dokter Paul. Dat toneelstuk zit vol misverstanden en dubbelzinnigheden. Dat betekent alvast een hilarische avond in het vooruitzicht. Rond de Biestemerk zal de kaartverkoop starten voor de voorstelling, die drie keer uitgevoerd wordt. De Toneelgroep gaat haar jubileum met veel gelach tegemoet.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500