Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tropische 4-Skills voetbaldagen bij SC Genemuiden,

Geplaatst op: 29 juli 2018

In de afgelopen week, verzorgde 4-Skills Soccer Academy hun 2e editie voetbaldagen bij SC Genemuiden. 44 voetballers en keepers in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar hadden zich voor deze editie opgegeven, met het thema: WK2018. Direct bij binnenkomst werden de kinderen ontvangen met de verschillende vlaggen. Aangezien de bestuurskamer van SC Genemuiden airconditioning heeft, verbleven de kinderen hier tijdens de pauzes en lunch in deze ruimte. Geweldig dat dit zo kon.

Twee zwembaden stonden elke dag klaar om op elk moment verkoeling te kunnen zoeken met deze hoge temperaturen. Ook was het programma aangepast, waarbij de meest intensieve trainingen en wedstrijden in de ochtend werden gespeeld, en de minst intensieve voetbalactiviteiten in de middag. Ook stonden verschillende waterspellen klaar om na een voetbalactiviteit weer heerlijk verkoeling te krijgen.

Tijdens de techniektrainingen werkten de kinderen individueel aan hun eigen basistechnieken. Hierbij staat bij 4-Skills het domineren van de 1v1 situatie centraal, zodat ook regelmatig 1v1 wedstrijden centraal stonden om de aangeleerde technieken direct te kunnen toepassen. Naast de techniektrainingen speelden we voetvolley, Kickbal ( mix tussen honkbal en voetbal), het eilandenspel, 4-Skills gatendoek en verschillende waterspellen.

Vanaf donderdag startte het WK2018. In tweetallen streden de deelnemers zo twee dagen voor de wereldtitel in drie verschillende leeftijdsgroepen. Op vrijdag werden vanaf 13.00u de finales gespeeld. Dit gold ook voor penalty’s. Woensdag en donderdag werden hiervoor de voorrondes gehouden, waarbij de hoogste drie scores vrijdag middag om 13.00u in de finale stonden. De penalty’s werden genomen op de keepers die vrijdag een speciale keepersdag hadden onder leiding van voormalig RKC Waalwijk keeper Phil v/d Broek.

Drie dagen hebben we ontzettend genoten van de kinderen die zich geweldig lieten zien, ondanks de hoge temperaturen. Weinig gezeur hierover, maar wel heel veel genieten met alle activiteiten en zwemmen. Als 4-Skills willen we de club SC Genemuiden ontzettend bedanken voor alle openheid, ondersteuning en betrokkenheid richting onze organisatie. Deze was echt fantastisch. Ook de ouders bedankt voor het vertrouwen in ons, omtrent de zorg van uw kind en in ons programma.

Volgend jaar komen we zeker terug met onze 3e editie, waarbij het thema ‘ Helemaal Hollands’, al bekend is. We hopen jullie uiteraard allemaal dan weer terug te zien.

De data van onze voetbaldagen volgende zomer laten we zo snel mogelijk weten.

Tot volgend jaar!!

Gepubliceerd door Pieter Polman
Van Dijk Containers 500