Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 februari 2019
Agenda
Leap studio

De Tyda-Kyra vaart door droogte met ruim 2000 ton minder door de rivieren

Geplaatst op: 3 augustus 2018

Bij Fuite in de haven lossen. Tekst en foto's Joke Veldman

Vrijdagmorgen toen de zon net op was , waren ze bij de Gebroeders Fuite het vrachtschip de Tyda-Kyra al aan het lossen. Het schip met een lengte van 135 meter lang en 11.45 meter breed kon de normale hoeveelheid deze keer lossen bij  Fuite 4.202 ton omdat men niet door de rivieren hoefde.

Het schip van Dik & Antoinette Kuus mag zoals alle vrachtschepen in verband met de lage waterstand als ze b.v. naar Keulen of waar dan ook door de rivieren moeten maar de helft van de vracht meenemen dus 2.101 ton aldus Schipper Dik.  Door de langdurende hitte komen er dus steeds meer problemen bij.

Gepubliceerd door Joke Veldman

2 thoughts on “De Tyda-Kyra vaart door droogte met ruim 2000 ton minder door de rivieren

  1. Last schreef:

    Mooie foto’s.

Comments are closed.