Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 februari 2019
Agenda
Leap studio

Twee reuze populieren bij de pont worden gekapt

Geplaatst op: 8 augustus 2018

Zieke bomen. Tekst en foto´s Joke Veldman

In de Gemeente Zwartewaterland worden een aantal kenmerkende bomen gekapt. Ze zijn niet veilig, zo is uit inspectie gebleken en daarom moeten ze worden gekapt. In Genemuiden gaat het om twee reuze populieren bij de pont, meldt De Stadskoerier. 

De karakteristieke bomen zijn volgens de gemeente aangetast door de reuzenzwam. Ondanks dat ze er nog vitaal uit zien, is er een verhoogd risico dat ze omwaaien. Komende winter worden er bomen herplant.

De markante bomen zijn vanuit alle hoeken te zien en zullen zeker gemist gaan worden. Menig foto is daar gemaakt tegen de boom met als achtergrond het Zwarte Water. Na de kaalslag in het plantsoen van de ruim 100 bomen zijn ook daar de fotomomentjes weg, en aan de rand van de Bergingsvijver zijn er ook veel verdwenen en zijn nu dus deze 2 reuzen aan de beurt.  Maar veiligheid gaat natuurlijk voor alles. En er worden gelukkig weer nieuwe geplant.

Gepubliceerd door Joke Veldman

3 thoughts on “Twee reuze populieren bij de pont worden gekapt

 1. Lb schreef:

  Gaan jullie de bomen op vissen uit ht zwartewater dan met vishengel.
  Als het nodig is moet het gebeuren en de scheepvaart moet er noch langs
  Wat dacht u als onze kinderen daar spelen en zwemmen en ze omvallen boven op ze

 2. tiemen schreef:

  bomen aan de oosterkaai waren ook onveilig volgens de gemeente,uit een rapport waar de gemeente mee kwam bleek dat het woord onveilig niet eens werd genoemd na verzet van de bewoners hebben de bomen er vervolgens nog maanden gestaan.!
  ( overigens waren deze bomen aan de oosterkaai wel (zichtbaar) ziek wat volgens mij niet het geval is met de boben bij het veer. moraal van dit verhaal de gemeente zegt wel eens vaker wat en trekt daarmee hun eigen plan voor wat hun het beste uit komt.

  naar mijn idee kunnende bomen nog wel een tijdje mee en vormen ze geen acuut gevaar voor de omgeving.

  gr tiemen

 3. KB schreef:

  Inderdaad zijn dit markante bomen. Wat gebeurt er als ze omwaaien? Niets, dan vallen ze in het zwarte water. Is er niets meer over het waarom te vertellen? Hoe lang hebben ze die zwammen? Wie heeft dat rapport gemaakt? Als men bang is voor gevaar, kan men beter i.p.v. bomen altijd buxus-boompjes poten. Deze bomen te herplanten is onzin. Staan daar straks een paar sprieterige boompjes te huiveren in de wind op het hoekje van de het veerhoofd.

Comments are closed.