Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel verkeershinder rond Zwolle

Geplaatst op: 10 augustus 2018

In de laatste twee weekenden van de zomervakantie verwacht gemeente Zwolle ernstige verkeershinder in en rond de stad. Rijkswaterstaat voert in deze weekenden werkzaamheden uit aan de A28 in Zwolle. Gewerkt wordt in de weekenden van: vrijdagavond 24 augustus 20.00 uur tot maandag ochtend 27 augustus 6.00 uur en vrijdagavond 31 augustus 20.00 uur tot maandag ochtend 3 september 6.00 uur.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de rijbaan van de A28 versmald en een aantal op- en afritten afgesloten. De verwachting is daarom dat er op de A28 forse overlast ontstaat, met name voor het verkeer dat richting het noorden rijdt. Daarnaast verwacht gemeente Zwolle ook op het Zwolse wegennet overlast, door sluipverkeer en omleidingsroutes.

De impact op de bereikbaarheid van Zwolle is groot, maar gemeente Zwolle doet er alles aan om bereikbaar te blijven. Zo staan er in de stad langs de weg adviesroutes aangegeven voor automobilisten. Deze adviezen zijn niet per definitie gelijk aan het advies dat GoogleMaps op dat moment aan automobilisten geeft. Tussen de actuele verkeerssituatie en het moment waarop de informatie via Google verwerkt is,  zit vaak zo’n 15 minuten tijdsverschil. Het is dus raadzaam de adviezen langs de weg op te volgen.

Mensen die toch gebruik moeten maken van de auto wordt geadviseerd de A28 ter hoogte van Zwolle zo mogelijk te mijden. Voor een rit richting het noorden (Meppel) kan men gebruik maken van de oprit Zwolle-Noord op de Ceintuurbaan. Automobilisten die naar het zuiden moeten (richting knooppunt Hattemerbroek) kunnen de oprit Zwolle-Zuid op de IJsselallee gebruiken.

Automobilisten vanuit het noorden die naar Zwolle komen, kunnen gebruik maken van de afrit Zwolle-Noord Automobilisten die vanuit het zuiden naar Zwolle reizen kunnen via de afrit Zwolle-Zuid de stad binnenrijden. Vanaf deze afritten zijn alle bestemming binnen Zwolle te bereiken.

Het gebruik van de op- en afritten bij Zwolle-Centrum wordt afgeraden in verband met afsluitingen van deze afritten en filevorming op de A28.

Op bijgevoegde kaarten staat aangegeven waar wanneer door Rijkswaterstaat aan de A28 gewerkt wordt en hoe het verkeer wordt geleid.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500